Spirit1 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 2697

Ezt írtad: 

"Nem kiforgatása, hanem visszahelyezése abba a kulturális környezetbe, amelyben az elhangzott. "

És én erre írtam,hogy "Jézus nem követte az akkori kulturális környezetet",hiszen a tanításai teljesen másról szóltak,mint azt az akkori kultúrális környezet elvárta volva. Hiszen ezért is volt annyi vitája a farizeusokkal.

Ebből,h azt írtam:"a zsidók őt nem is ismerik el,nem hiába csak az Ószövetséget tartják fontosnak, az Írást pedig átformálta és kiegészítette,mivel ő a szeretetet jött betölteni és nem a fogat-fogért törvényt." - 

HONNAN következik az,hogy nem ismerem a Bibliát? Miből vontad ezt le? 

A "ha a teher alatt leroskad az ellenséged szamara, málházd le" stb.  -t most miért kellett volna ide írnom? Hogy jön ide,amikor én arra fektettem a hangsúlyt,hogy a zsidók nem ismerik el Jézust,vmint,hogy a Mózesi törvényeket Jézus átformálta,mert Mózes a szemet-szemért elvet vallotta leginkbb,Jézus meg a szeresd az ellenségeidet. Lehet,h Mózes is mondott olyat, amit te írsz,de nem ezen volt a hangsúly. Nem ide való a példád. Ezt meg kértem,hogy fejezd be,hogy ki ismeri,meg ki nem a Bibliát,ok?

Egy efféle bizonyítatlan minősítést nem kell cáfolni: elég csak szóvá tenni, hogy bizonyítatlan.

Te is mindig kérsz bizonyítást és ha az nem felel meg neked,akkor lesilányozod. 

"ha visszaolvassátok,akkor kiderül,hogy sajnos ő kezdte" - A reinkarnációs téma erőltetését  nem én kezdtem, hanem te, mégpedig a (2586)-ban. A másikra hamis állításokat sem én költöttem rá sározólag, hanem te, mégpedig először a (2595)-ben: "Szerinte akkor Püthagorasz, Platon buta ember volt, akik hülyeségeket beszéltek össze-vissza. Nem is értem,hogy miért tanuljuk őket akkor az iskolában?Valószínűleg arra sem jött még rá senki,hogya püthagorasz tétel sem jó,hiszen téveszméket gyártott."

Kezdődött minden azzal,hogy te visszaírtál nekem a Biblia nyelvezetéről,hogy kétféle görög nyelv van. Nem is veled beszélgettem,de te írtál.Aztán én írtam,hogy zárójelben jegyzem meg a reinakrnáció tanát,hogy miért is hiszek benne,de nem ide tartozik,erre te írtad,hogy nincs gyökere a reinkarnációnak.

Amikor meg azt írtam,hogy "Szerinte akkor Püthagorasz, Platon buta ember volt, akik hülyeségeket beszéltek össze-vissza." azt a cikk írójának az általánosítása végett írtam. Nem pedig rád.

Te kezdtél el nekem olyanokat írogatni,hogy "összeesküvés elmélet marad a szádban","igen visszataszító,amikor egy hozzád hasonló tájékozatlan ember kezd el gúnyolódni", "olvasni se tudsz","paranoid mimózáskodásod", "súlyos aránytévesztésben leledzel","orvul megcsáklyázod","hiányos felfogóképességedről tanúskodik","ügyetlenül hazudsz"- Soroljam még,h miket mondtál rám?

Úgyhogy mondtam,h hagyjuk egymást békén.

Előzmény: Nemo (2695)