Törölt nick Creative Commons License 2011.02.15 0 0 2684

Kedves fórumozók!

Nagyon ritkán szoktam írni fórumokban, mert nagyon szívesen olvasom inkább a hozzászolásokat, és ami szimpatikus számomra próbálom beépíteni erkölcsi értékrendembe!
De a hozzászólásokat olvasva szeretnék írni pár sort.Én mindig is a gyakorlati dolgokat részesítettem előnyben az elméleti dolgok helyett az életben, de ez nem feltételezi azt h bizonyos dolgok elmélei hátterét nem nézem meg!
Kiskoromtól fogva katolikus nevelést kaptam, katolikus családban nőttem fel, ált iskolás koromtól ministráltam templomban, katolikus gimnáziumba jártam.
Szóval a valódi katolikus értékrendből kaptam jócskán, és most nem is arról szeretnék szólni ami a bibliában és más könyvekben van, hanem arról ami az életben tapasztalható, és remélem ezzel a hozzászólásommal nem bántok meg senkit, de akinek nem inge ne vegye magára!!
Egészen kiskoromtól kezdve hittem Istenben, és később erkölcsi értékrendem bővöléséhez jelentősen hozzájárult a katolikus nevelés is:megkaptam a főbb értékeket, erkölcsi szabályokat és magamévá tettem őket!Ezek szerint éltem.De egy idő után elkezdtem látni másképp a világot.
És az egészben a legcsodálatosabb h ezen az úton pont a katolikus vallás, és a hozzá tartozó emberek (papok és hitoktatók) indítottak el.
Szóval kezdem az elején.én elfogadtam h van Isten és hogy befolyással lehet életünkre ha elfogadjuk a Jézusi tanokat és magunkévá tesszük.Talán a legfontosabbak a hit, szeretet és megbocsátás.én ezeket magamévá tettem, de azt tapasztaltam h nagyon sok olyan ember aki igazán katolikusnak vallotta magát, hát h finoman szólva nem gyakorolta ezeket az értékeket, és nem hogy ezeket, de egyáltalán még katolikusnak sem nevezhető életet élt.és az a baj h ebből van több.mindig is érdekelt a vallástudomány és ami mögötte van, különböző háttértudományok.Azon kívűl h elfogadtam a katolikus értékrendet, nem teljesen elégített ki.Éreztem h valami hiányzik és bárhogy olvasgattam a bibliát, nem találtam meg azt ami hiányérzetemet kiváltotta.Ekkor épp egy hittan órán egy nagyon keresztény érzeletű oktató beszélt a bibliáról, és azokról a dolgokról ami kimaradt belőle!Az apokrif evangéliumok és külömböző gnosztikus tanok.eztután beszéltem pár pappal is és hozzáértő emberekkel és elmagyarázták h ezek a dolgok azért nincsenek a bibliában mert nem tükröznek egységes képet, de tény h vannak és valakik leírták őket.DE és itt egy nagybödüs DE beszéltem egy nagyon nagy tudású katolikus pappal erről és utána egy csomó dologról és felvilágosított, és nem azt mondta amit a hittudományi akadémián beléjük építenek!
A korai egyház idejében a zsinatok azt a célt szolgálták hogy a még kezdődő vallást és az arra épülő egyházszerkezetet és hivatalrendszert mindig megújítsák, és hát ha valamit ki kelett hagyni az ősi szövegekből akkor kihagyták.és ha egy kicsit módosítani kellett akkor módosítás lett csinálva, elég volt egy szót vagy mondatrész megváltoztatni és máris voila egy teljesen más értelmű szöveget kaptak az emberek készhez, és akkor még nem is említettem h akkoriban csak egy két ember tudott olvasni és sokan csak hallásból értesültek ezekről a tanításokról, és ugye ez már nem tökéletes ezért volt már akkoriban is a sok egyházi egyet nem értés(nagyon sok volt a félremagyarázás).
Szóval nekem életemben először ez a pap mesélt azokról a dolgokról hogy reinkarnáció és karma, és egyáltalán nem ördöginek mondta őket, hanem inkább az IGAZ ISTEN művének amin keresztül az emberek minde egyes leszületett életben ledolgozhatják rossz karmájukat, és javíthatnak az életükön!
Mégegyszer mondom nem egy normál tudású pap volt, hanem olyan különleges jogosultságokkal is rendelkezett h különböző mások számára el nem érhető könyveket olvashatott eggyes egyházi könyvtárakban.
Szóval ezeket a tanokat szépen kivették a katolikus tanokból mert mi célja volna akkor az egyháznak ha többször is megszületik valaki csak más testben, akkor lehet nem fog annyit templomba járni és nem fog annyit adakozni, hogy elnyerje az örök üdvösséget mint ahogy ma hírdetik.de viszont amit nem tud sok katolikus és csak a maguk igazát hangoztatják.A pápai állam és a hozzá fűzödő bankrendszer a világ egyik legjövedelmezőbb apparátusa a világon, és még akkor semmit sem említettem h milyen pénzügyi tranzakcióban vet részt a pápai bank.(ahol ugye a szándék nem volt valami tisztességes).
És az ősi keresztényeknél még létezett a szeretet amit egymás felé éreztek, de hol van ez manapság amikor bemegy valaki a templomba és hallja h valaki hithűen imádkozza a rózsafűzért mise után meg ahogy kijön a templomból a másikat kritizálja, meg gőgősen viselkedik h ő mennyit tett a perselybe.Kérem Hát ezek a keresztény értékek.lenézni a másikat, gőgősnek lenni.Az a baj h manapság aki igaz kerszténynek vallja magát ilyen a legtöbb közülük.Az egyháztörténet megismerése után már nyilvánvaló h a mai egyházat már nem annyira hívek üdvössége érdekli, régebben sem ez érdekelte hanem a profit.Nem hiába volt a középkorban a búcsúcédula árúsítás(pénzért lehetet bűnbocsánatot nyerni), minnél gazdagabb volt valaki és minnél több pénze volt ha bűnt követett el neki nem rótta fel az egyház mert megváltotta magát pénzért.És néha az olyan emberek hangoztatják h így az egyház úgy az egyház, akik elfelejtik h mi volt az inkvizició vagy mik voltak a vallásháborúk, és csak azt mondják h a katolikus egyház képviseli az igaz értéket.HÁT TÉVEDTEK, mert a hit az igaz amit Jézus nekünk adott, a rá épülő szervezet (egyház) ennek a szép dolognak a földi célokra való használása!(pápai bank, különböző egyházi birtokok, adomyányok felhasználása).
És akkkor most kicsit el is tértem attól amiről írni szerettem volna.Ha valaki hozzá tud jutni olyan íratokhoz ami még tartalmazza azokat az ősi szövegekből fennmaradt idézeteket amiket az őskeresztények használtak, igen csak csodálkozna eggyet.mert az őskeresztények még hittek a reinkarnációban a karmában, és az ősi szövegekben amiből akkor állt a biblia ez még benne volt: csak a korai századokban jöttek a különböző zsinatok és a kialakuló egyház a maga képére formálta a szövegeket, belenyúltak és átszerkesztették, és mindezt azért hogy a híveket meggyőzzék h csak jelenlegi életük van , több nincs és ha szeretnék az üdvösséget elérni az adakozzással sokat tudnak segíteni.
Most őszintén ha úgy érzem h segíteni szeretnék valakin akkor segítek neki(pl látok egy rászorulót veszek neki valamit, vagy adok neki pénzt), de mindezt azért teszem mert segíteni szeretnék, őszinte felebaráti szeretetből és nem azért adakozok mert a templomban jön a ministráns és körbenyújtja a kosarat és ha nem raksz bele elget akkor kiesik a szeme, de nem csak neki hanem a melletted ülőknek is!Hát ez a szép katolikus mentalitás:
Végezetül, katolikus iskolába jártam és sokat jártam templomba is, de nekem az soha nem fért össze mikor pl láttam egy papot h megpofozott egy gyereket, vagy más móson megbüntette, pl hittan órán ált iskolában, ezek milyen katolikus értékek????
bizonnyára nem a szeresd felebarátodat teljes szívedből és minden erődből és szeresd Istenedet!!
Szóval mielőtt valaki leszólná ezket h reinkarnáció, meg azokat a kommentelőket akik lehet kicsit többet értenek hozzá legyen szíves és vegye a fáradtságot és nézzen utána dolgoknak, és lehet megváltozik a vélemyénye.Most nem azt mondom h vegyen egy könyvet erről a témáról, mert az lehet nem sokat ér, de ha valaki komolyan gondolja ezt a kutatómunkát és rá tud szánni éveket is rábukkanhat pár csódás dologra.
És még valami!pszichológiát tanultam nagyon sokáig és az már biztos MA hogy a regressziós hipnózissal az ember korábbi életére lehet összefüggéseket találni, és ezeket a tényeket később vissza is tudják ellnőrizni, pl korabeli dátumok és események akkori személyek nevei, akik felmerültek a hipnotizált személyel kapcsolatban.
Szóval nem kel ezt leszólni meg írogatni h ez nincs inkább szenteljen mindenki egy kis időt arra h kutatást végez e téren és mindjárt rá is jön h lehet rosszul értelmezte eddig ezt a témát!!