A6_RoRo
2011.02.13
|
|
0 0
2594
|
Úgy látom akkor nem csak velem szemétkednek. Úgy képzeld el, hogy tavaly novemberben a városban mentem a nagymamámmal és be akart menni egy boltba. A mamám rokkant nyugdíjas, van is rokkant kártyája (érvényes, valódi). Mondom a paramétereket: adott egy utca, kb 150m hosszú. Természetesen teljes hosszában járdával mind a két oldalán. Az utca elejétől a kb 100m-en át fel van festve parkoló. Az összes hely foglalt volt, így fogtam és beálltam a 101. méterre, ahol már nem volt felfestve és kitettük a rokkant kártyát. Bementünk kb 7 percre, jövünk ki. Ott a feljelentés, jön is a büntetés, hogy 30e ft! Azt hittem rosszul látok. Felhívom a megadott számot és most figyeljetek, mit mond az ügyintéző: "URAM BIZTOS, HOGY AZ AUTÓJA MIATT BÜNTETTÉK MEG, EGY TRABANTOT BIZTOS HAGYTAK VOLNA!!!!!" És ezt rendőr mondta! Ilyenkor bánom, hogy nem veszem fel a beszélgetést. Na ezen felbuzdulva írtam nekik egy szép kis levelet, magyarán 5000Ft-ért fellebbeztem. Leírtam, hogy a nagymama orvosi kezelés után haza úton rosszul lett és meg kellett állnunk, hogy bemenjünk egy boltba WC-re és bevegyen egy gyógyszert. Leírtam azt is, hogy 30cm magas a padka és felállni képtelenség (azt nem írtam le, hogy pláne nem 19"-os kerekekkel :) ) Majd jön a válasz, hogy sajnálják a nagymamát, látták a rokkant kártyát is DE, a rokkant kártya akkor sem jogosít fel a tilosban parkolásra (de a mindkét irányból behajtani tilosba bemehetek vele....) és, hogy fel kell állni valahogy a padkára, mert arra viszont feljogosít. Tehát 30.000 a büntetés, plusz 5000 a fellebbezés. Most szeretném megjegyezni mindenkinek, hogy mint kiderült, midenkinek ajánlom figyelmébe, hogy hasonló esetben ÁLLJATOK FEL A JÁRDÁRA mert az a közteres hatásköre és kb 3-5000-re büntet meg, viszont az úttest az már a rendőr hatásköre és szabálysértésnek minősül, pont úgy mint a gyorshajtás. Magyarán, nekik az se jó ha gyorsan mész és az sem állsz. Nézzük csak a kerékbilincset, ahogy egy jó öreg Showder Klubbos mondaná: "Rossz helyen állsz, de ott is maradsz!" :) |
Előzmény: Törölt nick (2592)
|
|