Sziasztok!
Hú, de kihalt ez a topic... remélem azért még felnéz ide valalaki néhanapján. :)
A véleményeteket szeretném kikérni. Kb. 2, 5 éve volt egy enyhe fokú krónikus hmirigx-gyulladásom (írtam is ide anno pár oldalas monológot ezzel kapcsolatban :) ), a farokrész gyulladt be konkrétan, majd kb. 1 évnyi diétázás után "meggyógyult", legalábbis a gyulladás eltűnt róla szép lassan, és elvileg sérülés se keletkezett a szervben (bár mondjuk néha még utána is éreztem derékégést, meg hasi fájdalmakat, a diéta mellett is, szóval nyilván nem gyógyult meg teljesen). Mindenesetre az elmúlt 4-5 napban úgy néz ki, hogy komolyabban kiújult, bár kissé furcsa formában: főként alhasi fájdalmaim vannak ugyanis, nem gyomor, és nem emlékszem rá, hogy anno ilyenek is lettek volna. Konkrétan tompa (néha picit élesebb), szinte mindig égő fájdalmat érzek, nem állandóan, hanem időnként, pár másodperc erejéig: néha bal oldalt, néha meg jobb oldalt, nagyjából a medencsecsont teteje mellett (bár ez változó, mintha "vándorolna" ez az égő, általában tompa fájdalom): nagyon ritkán mintha görcsszerű lenne, de nem ez a jellemző, és sosem tartós, csak pár MP-ig tart, nem is fokozódik. Emellett megvan a szokásos derékégés-fájás is (ami időnként konkrétan az oldalam, meg a hátam felé sugárzik: néha meg mintha a köldököm alatt égne egy csíkban), meg néha a gyomrom környékén is fáj, illetve puffadok is, szóval biztos, hogy valami kiújulásról van szó (vagy talán újra begyulladt: az elmúlt pár hétben kissé lazítottam a hmirigyes diétán, talán ezért), de ezeket az alhasi fájdalmakat nem tudom hová tenni, ilyenekre nem emlékszem a hmirigy-gyulladás kapcsán... mit gondoltok? Mennyire természetes ez, mármint, hogy alhasi fájdalmak-alhas égés is jelentkezik a szokásos hmirigyes tünetek mellett? Nem csak a köldökkel egyvonalban "kellene" fájnia, meg égnie a hasamnak? Nektek volt vagy van esetleg hasonló alhasi panasz?
Amúgy a közérzetem mindettől függetlenül egész jó (bár kissé szorongok persze, főleg, hogy elég hipohonder vagyok :) ), étvágyam is van, időnként fordul elő csak egy kis émelygés. Láz, hőmelkedés nincs, a székletem eleninte kissé "kásásabb" volt, meg zsírosabb, de ma már nagyjábók normálisnak tűnt (szigorúan diétázok, pirítós, teák, talán ezért).
Üdv mindenkinek.: Gábor