-xxAngel19xx- Creative Commons License 2011.02.11 0 0 24237

Nagyon aranyos vagy:) köszönöm a gyors válaszod:)

Igen a Remicade nagyon bevállt, 3 éve kapom már:) a hegesedés az nekem is új.. ennek még utána nézek.

Elég hosszú történet ez az egész... ugye 14 évesen kezdődött minden, gyakori véres hasmenés, iszonyatos hasfájás kíséretében. kb két két után aranyérre utaló gombóckák lettek a végbélnél.. ülni sem tudtam már.. sőt semmi mást csak feküdni a végén... mire beutaltak a kórházba.. 3hetes bent lét után volt egy tükrözés és szövettan.. ami kimutatta a Crohn-t.. ekkor vtam 34 kg. hazaengedtek,beállították a pentasa meg szteroid kúrát.. amit mondanom se kell h semmit sem segített csak akkora lett a fejem mint a ház.. és pont ekkor ballagtam :/ remek képek vannak :)

így kezdődött az egész.

Folytatásban a gyógyszeres kezelés nem segített, sem imurán, sem szteroid, semmi sem.. tápszert is próbáltunk.. egy hónapig csak azon "éltem", de már sokszor a végefelé a kiöntöttem a csapba titokban:/

Ezek után mikor nem javultam, sőt a sipolyokból tenyérnyi fekély lett.. felkerültem Pestre, ekkor már sztómám volt fél éve.

Ott egy remek orvos kezébe kerültem, és két héten belül a saját lábamon hagytam el a kórházat:)

a fekély mégcsak fél éve mondhatni gyógyultnak.. ami azt jelenti h kívülről csak a helye látszik..

de betöltöttem a 18.-at ott kellett hagyni Pestet, és visszakerültem ide, ahol kezdtek kezelni, csak a felnőtt részre.. dehát leírtam a véleményem:(

Röviden ennyi, a lényeg pedig az, hogy most ott tartok h megszeretnék bizonyosodni arról h semmi akadálya a sztóma lezárásának.. és szinte biztosra tudom ha itt maradok, semmi nem fog változni.

És az is fontos, hogy eléggé nehezen is viselem a sztómát, dehát összekell kapni magam, és végigkell csinálni, ez tartja bennem a lelket csak:)

Egyébként igen középiskolába járok:)

de nem idén fogok érettségizni.. mert kétszer elkezdtem a 9.-et,de előszőr 2hetet jártam iskolába, utána meg 2 hónapot.. és halasztanom kellett a betegség miatt.. a 3.ik neki futásmeg magántanulóként lett meg:) de onnantól hálisten rendesen nappalin, bejárósként végzem:) és ha minden jól megy jövőre lesz az érettségi:)

Egyébként Te is Crohn-os vagy?:( ne haragudj, hogy nemtudom de még nem néztem teljesen végig a fórumot:)

Ha igen kitartást kívánok neked:)

Előzmény: MaMy. (24233)