Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni, mert már nem tudom, mi tévő legyek.
Már több, mint egy éve kezdődött, hogy valami iszonyatosan fájdalmas, sokszor és nagyon kevés mennyiséggel járó székletűrítés (hasmenés) kezdődött el nálam. Azt vettem észre, hogy amikor lisztes ételeket eszek, akkor valami olyan szinten jön rám, hogy még az erős Enterobene nevű hasmenésgátló sem hat rá. Elment a környéken lévő gasztoenterológushoz, egy igazán bunkó orvoshoz, aki elküldött cöliákia tesztre, erre gyanakoodtunk mindketten, hogy lisztérzékenység lehet a háttérben. 3 hónap múlva végre jött az eremény, amely negatív lett. Néha leálltam a lisztes ételekkel, amikor már nagyon szarul voltam, néha meg ettem, amikor már nem bírtam ki a diétát. Akkor ismét nagyon szarul lettem. Most pár hete ismét abbahagytam a lisztes ételek fogyasztását, de most már így sem múlik igazán el a hasmenés. Ha épp nincs hasmenésem, akkor nagyon laza a széklet és kevés mennyiségű. Elmentem egy másik szakorvoshoz, tőle kértem, hogy küldjön egy lisztallergia tesztre is. Az is megvolt, de eredmény még nincsen. Én már arra gyanakszom, hogy Crohn betegség állhat a háttérben. De ennél pedig azt olvasom, hogy csak időnként jön elő, és vannak mellette tünetmentes időszakok is. De nekem egyetlen napnyi tünetmentes időszakom sem volt ezidáig. Mit tudtok ti javasolni? Szerintetek a tünetek alapján lehet ez Crohn betegség? Már arra gondoltam, hogy minden féltretett pénzemmel besétálok egy magán gasztroenterológiai redelőbe (mert van ilyen a környéken) és elmegyek oda, mert ezekből az állami orvosokból kezd elegem lenni. Így sosem fog kiderülni, hogy mi bajom van.
Előre is köszönöm a segítségeteket.