IJG Creative Commons License 2011.02.11 0 0 6798

Tényleg?? Ez meglepő! Már hogy a pc is ugyanígy csinálja. De akkor elmondom az egész sztorit. Egy Mac boltban magyarázta nekem egyszer a csávó, hogy az otthoni 6 éves Macbookjának most is majdnem ugyanojan jó az akkuja, mint amikor új volt. Merthogy a szoftver csinál valami rafkós dolgot (amit én ezek szerint félreértettem) és emiatt csak akkor öregszik az akku, amikor hosszú időre leveszi a töltőről. Ehhez képest az én pc-m másfél éves akkuja 4-5 perc után kidöglik. Rövidesen tervezek új gépet venni (pc-t) és annak az akkuját nem szeretném rövid úton kinyírni, ha nem muszáj. Márpedig (gondoltam) ha csak szoftveresen kezelhető a dolog, akkor biztos lesz valami Linux alkalmazás, ami ezt megcsinálja nekemis (Ubuntut használok). Úgyhogy gondoltam, hogy kiderítem, mi ennek az akku kezelő eljárásnak a neve, aztán rákeresgélek, hogy van-e ennek valami megfelelője Linuxon.

Innentől viszont az a kérdés merül fel, hogy igaz, vagy nem igaz, hogy a Mac-ek akkui jóval lassabban öregszenek el, mint a PC akkui?

Köszi szépen a segítséget!!!

Előzmény: Platon (6790)