Lelkes-kezdő Creative Commons License 2011.02.11 0 0 389

Üdvözlet.

Tudnál adni nekem egy jótanácsot erjesztés terén.

Leállt az erjedés, -120L víz+25-28kg búza+5-6kg maláta.

A cukorfok 13%(cefrefokolóval mértem), a hömérséklet 15-18C.

Az élesztőt 30C-nál kapta, pár óra múlva el is indult az erjedés ami (Budafoki)

Kb.:24 óra után leált. (van kotyogó a hordón)

Próbáltam ujraindítani, vettem hozzá borélesztőt de semmi...

Elméletileg minden adott volt az erjedéshez:

-cukor (13%)

-hőmérséklet 15-18C

-élesztő

-lezárt hordó+kotyogó

Van valami ötleted mitől akadhatott meg?

Ill, újra lehet indítani vlhogy? A cukorfoka még most is 8%.

A vodkám szerintem jól sikerült, csak még dolgozom a szürőn, kicsit gabonás, édeskés.

Az általad leírt Brandy módszert alkalmaztam, miért pont 72%-nél és 50% kell a vágni? 

Az első finomításnál a feje kb.:11L lett a fakka 4,5L ez arányos? (34L 40%-os alszesz)

Elnézést ha sok a kérdés, de kezdő vagyok. Remélem már nem  sokáig...........

 

               Üdv.

Előzmény: öreg-muslica (340)