Üdvözlet.
Tudnál adni nekem egy jótanácsot erjesztés terén.
Leállt az erjedés, -120L víz+25-28kg búza+5-6kg maláta.
A cukorfok 13%(cefrefokolóval mértem), a hömérséklet 15-18C.
Az élesztőt 30C-nál kapta, pár óra múlva el is indult az erjedés ami (Budafoki)
Kb.:24 óra után leált. (van kotyogó a hordón)
Próbáltam ujraindítani, vettem hozzá borélesztőt de semmi...
Elméletileg minden adott volt az erjedéshez:
-cukor (13%)
-hőmérséklet 15-18C
-élesztő
-lezárt hordó+kotyogó
Van valami ötleted mitől akadhatott meg?
Ill, újra lehet indítani vlhogy? A cukorfoka még most is 8%.
A vodkám szerintem jól sikerült, csak még dolgozom a szürőn, kicsit gabonás, édeskés.
Az általad leírt Brandy módszert alkalmaztam, miért pont 72%-nél és 50% kell a vágni?
Az első finomításnál a feje kb.:11L lett a fakka 4,5L ez arányos? (34L 40%-os alszesz)
Elnézést ha sok a kérdés, de kezdő vagyok. Remélem már nem sokáig...........
Üdv.