pam-pi Creative Commons License 2011.02.10 0 0 377

Köszönöm a válaszokat!

 

Az a tervem, hogy kipróbálom a hagyományos és a tornyos lepárlást is.

Csak a feleségemmel kell még megbeszélni, hogy vagy a fürdőszobát,vagy a spájzot engedje át nekem cefrézésre:) A spájzba max. 15C van. Ez elég a cefre erjedésére? A keletkező gázok nem veszélyesek? Gondolom ugyan úgy CO2 keletkezik mint must erjedéskor. Az erjedő gabonacefre nem vonzza ugyanúgy a muslincákat mint a gyümölcscefre? Nyáron a melléképületben szoktam szilvát cefrézni, hát…. nem szeretném ha annyi muslinca lenne bent a lakásba. Mivel 90 l-es az üstöm kb. 120 l cefrében gondolkozok. Én nem szeretem a bourbon whisky-t így akkor hagyjam ki a kukoricát, és csak árpa-  búzadara és darált malátát cefrézzek? Így talán blended jellegű whisky-t kapok:)  A helyi magán sörfőzdében használt maláta jó-e nekem? Arra gondolok, hogy beszélek a tulajjal és veszek tőle pár kilót.

 

A hagyományos lepárlást úgy tervezem, hogy a gyöngyöket kiveszem a csőből, a refluxot elzárom, gondolatom szerint ez így már megfelel egy hagyományos kisüsti főzőnek.

 

Most a buboréksapkás lepárló oszlopok egyébként nem ugyanazt a célt szolgálják mint régebben a thumperek?