atandi Creative Commons License 2011.02.10 0 0 1091

Én nem tudom. Mégis úgy vagyok vele, olyasmi, amiről még nem tudunk eleget ahhoz, hogy korlátlanul, nyugodtan beengedjük az életünkbe. Lásd szilikon-inplantátumok: felkapták, hú de tuti dolog, aztán derültek ki sorra a veszélyei. Hamarabb dobták piacra, minthogy alaposan kitapasztalták volna. (mondjuk sztem sose kellett volna)Hinnye, talán ez jó hülye példa volt, de úgyis értitek. Én pl. idegenkedek a szójatartalmú állati takarmányoktól is, mert a szója áll. majd mind génmanipulált. Viszont a legszaporább, legolcsóbban előállítható!

Kár, hogy nem vagyok jobban tisztában a fogalmakkal, de úgy érzem, az ember Istent akar játszani, amit nem lenne szabad. Lásd klónozás, és az én agyamban ilyen a génmanipuláció is. Valahogy számomra megnyugtatóbb azt elképzelni, hogy sok-sok ezer év alatt a János bácsik a legszebb, legegészségesebb növényeket szaporították tovább, minthogy belepiszkáltak volna a génekbe, ki tudja, hogy megy ez. Na, ennél laikusabb véleményt nem is kaphattál volna, viszont amit nem eléggé ismerek, azzal óvatos vagyok, s fenntartásaim vannak. (És akkor együk a párizsit, aminek nagy része szintén szója! Volt olyan virsli, amit a kutyáink meg se ettek, szerintem nekik több eszük van, vagy még jobban kiszimatolják, mi az, ami beléjük való..:)

DE az ember annyira eltávolodott a természettől, hogy minden ilyen ösztönös képességét elveszítette. (méga romlott húst is el tudják adni a multik, csak jól be kell pácolni..:((

Képtelen vagyok töm9ren írni, ez katasztrófa..:S

Előzmény: erdeiboroka (1090)