tim72 Creative Commons License 2011.02.09 0 0 24226

Szia Ashima!

Meg lehet szokni az ideiglenes sztómát, én is 4 hónapig éltem együtt vele. Nekem vékonybélsztómám volt. Arra figyelnem kellett, hogy mit eszem, iszom, valamint ki kellett tapasztalni, hogy mikor van egy kis nyugalma, azaz akkor tudtam zuhanyozni, meg cserélni, kenegetni...stb.

Nem mondom, hogy hiányzik, mert sok mindenben korlátozott, de tudtam vele együtt élni. Mondjuk az alvás érdekes volt.....

Más:

Meg van az Mr leletem. Azóta csak nézek ki a fejemből. Idézem:

"A rectum fala körkörösen közepes fokban megvastagodott. Kismedencében kevés szanad hasi folyadék is látható. A perirectalis zsrszövet tömegesebb, benne bal oldalon egy 4 mm-es, jobb oldalon egy 3 mm-es nyirokcsomó is ábrázolódik. A sphincter magasságában bal oldalról a bal nagyajak középső harmadáig követhetően egy kb. 3 cm hosszuságú 5 mm maximális átmérőjű fistula járat ábrázolódik, melyben folyadék jelenleg is kimutatható, fala mérsékelt halmozási effektust mutat. Egyéb localisatioban afistula képződés jelenleg nem mutatható ki. Abscessus képződés nem látható. A perirectalis térben a vascularisatio fokozottabb, a jobb ovarium eltávolítva, bal ovárium kissé nagyobb, benne több 1-1,5 cm nagyság közötti cysta ábrázolódik.
Orvosi vélemény
A látott kép Chron-betegség következményének megfelel. Sphincter magasságában bal oldalról kiindulva nagyajakig a bal nagyajakban követhetően jelenleg is aktivitás jeleket mutató fistula járat ábrázolódik."

A gasztroenetrológusom azt írta a lelettel kapcsolatban, hogy egyeztessek a sebészemmel, és ha sebészileg nem kezelhető, akkor elindítja a biológiai kezelést.

Mondjuk a gyógyszeremet hagyta a napi 1gr Pentasa-n. Szóval majd kérek időpontot a sebészhez, de mivel a sipolyom és én most egészen jól kijövünk, ezért lehet, hogy március lesz belőle. (meg mondjuk a munkahelyemet sem szeretném elveszteni!)

Szia Ayu01!

Csak nagyon sok kitartást tudok kívánni neked! Nehéz dolog ezt a betegséget (melyiket nem) türelemmel bírni. Nekem 8 évig sikerült, aztán 2010-ben, mint kártyavár dőlt össze az életem. Szó szerint sodródtam az eseményekkel, és ez teljesen felőrölt. Minden nap, minden percében próbálom legyőzni magamat, hogy a szorongásaim is múljanak. Van amikor jobb, van amikor rosszabb. Ha nagyon rossz, akkor azt szoktam csinálni, hogy elkezdem mondani magamban az ABC-t és minden betűvel alkotok egy számomra pozítiv jelentésű szót, amit el szeretnék érni, vagy amit érezni szeretnék. Általában a K betűnél már sikerül "elfelejtenem" a szorongásomat. Kínomban találtam ki, de hátha neked is segíteni tud néha. Ettől függetlenül ma például olyan hülyeséget csináltam, hogy egész nap kísért. Tele van a hasam vágással, ezért mindig vigyázok, hogy max 3 kg-t emeljek, hiszen az utolsó műtétem óta is csak 5 hónap telt el. ezek után ma gondolkodás nélkül felkaptam egy 10 kg-os csomagot...... azóta eszem magam rajta, hogy hogy lehetek ennyire béna, meg remélem nem kapok sérvet. Na ezt a szorongató érzést kellene tudnom ma elengedni, dolgozom rajta! :)

Előzmény: Ashima (24225)