mcelege Creative Commons License 2011.02.09 0 0 1049

Azaz? Ez egy trükk? Erről nem tudtam. Boccs. Már csak azért is, mert ez oszt mindent túlbonyolít. Elszámolástechnikailag. :-((

De nekem is igazam van. (???) Nem jelentkezhettél be akárhová. Akinek nincs fehér legális állása és cégtulajdonos kategóriába esik, annak nincs módja szerintem másra, mint 2x-es minimálbér. Ennyi.

"0 %-os adókulcs sok éve nincsen. Hanem ún. adójóváírás van. Tavaly a minimálbéres alkalmazottnak is a bér 127 %-után 17 % adója volt ( 73 500 * 1,27 * 0,17 = 15 869 Ft), amelyet havonta 15 100 Ft adójóváírás csökkentett, így gyakorlatilag  769 Ft adót kellett fizessen."

Tetszik. Remekül hangzik. Mi volt az első évben mikor eltörölték a minimálbér SZJA-aját? Onnan kéne elemzésileg szerintem kindulnunk. Megbocsáss, de röhejesnek tartom ezt az egészet kicsit. :-((

Hozzátenném, hogy mostantól ez a furcsa képlet érvénytelenné vált. Szerintem. Hisz minek, mikor a 16% az majdnem 17 az egész keretre ráterjeszkedett. Azt elismerem, hogy bizonyos munkavállalóknak, vagy önfoglalkoztatóknak ez kicsit fájhat. De én most ezt tekintem nagyon is megszorításnak. És ha tudnád mennyire fel voltam háborodva azon annó (0 Ft-tól 20% volt az SZJA szint több mint minimálbérig) miszerint a gyermekteleneken löktek egy iszonyat """nagyot""". Biztos igazságosan. Aki meg gyermekes, ne adj isten minimálbéres volt annak meg semmi sem. Remek. :-((

Előzmény: kibédi medve (1035)