mcelege
2011.02.09
|
|
0 0
1031
|
"A minimálbér 2x-ese pedig nem volt kötelező."
Persze hogy nem. Csak azokra az önfoglalkoztatókra, akiknek nincs rendes hivatalos fehér munkája is. Csak a saját BT.-ék Kft.-ék és egyéb bizbaszoknál. Személyügyileg. Én nem mondom, hogy ez rossz intézkedés volt, csak ugye pl. én addig fizettem a háztatásbeli nejem után a manyupot, meg a TB-ét, hogy legyen biztosítása neki is. Aztán meg ugye felnyomták beltagként értelemszerűen azt a bizonyos minimál fizetési alapot a 2x-esére.. 15%->35%-ra nőtt az EVA adó mértéke. Kiszámoltam, megfontoltan megfontoltam. Kerestem egy alkalmazásban álló strómant és az élet zajlott tovább. Najó volt egy ""befektetés"" jellegű 30.000 Ft-os ügyvédi költségem. Később bezártam a boltot, mert a 35% az én totál anyagköltségmentes hozzáadott értékemmel (szoftverfejlesztő mint mellékes) baromira nem fért össze. Mígy addig kapott valamit az állam adóformájában, onnantól semmit sem. Ennyi. Ne gondold hogy én leírt dolgokból tanulom meg a szabályokat, mikor is azt a bőrömön érzem.
"Az első kérdésedet nem értem. A 769 Ft/hó minimálbéren foglalkoztatott alkalmazott (pl. takarítónő) havi SZJA-áját jelenti."
Ezt azért nem értem, mert ezen bérezetteknek 0% volt az SZJA adókulcsa. De majd csak végre elmagyarázod Nekem, mert én ezt nem értem. De lehet, hogy Neked van igazad. |
Előzmény: kibédi medve (1021)
|
|