Aragorn Creative Commons License 2011.02.09 0 0 2479

Azt hinném, hogy kijelentem, hogy megtértem, aztán onnantól már könnyebb az életem.

Hát, ennyire azért talán nem egyszerű a dolog... :)

Vagy mindenki úgy van ezzel a dologgal, hogy míg keménynek érzi magát, addig elengedné az Isten kezét, s mikor nehézzé válik az élet, már kapkod is az őt segíteni akaró kéz után?

Nem, nem feltétlenül. De nagyon sokan vannak így. Amíg jól mennek a dolgok, hajlamosak vagyunk megfeledkezni Istenről.

Nem állandó érzés a hit?

Többnyire nem. Tele van kételyekkel, buktatókkal, értetlenkedésekkel, stb.

azt hittem, hogy kettesben könnyebb lesz.

Bizonyos értelemben könnyebb is lesz, másrészt meg nehezebb. :)

Ami fontos: a megtérés nem azonos azzal, hogy elfogadom, hogy Isten létezik. A hitnek lényegi tartalma a feltétel nélküli bizalom Istenben, és - sztem! - az Ő igazságának folytonos keresése. Minél jobban megismered, annál könnyebb lesz, annál több örömben lesz részed.

Nem arról szól ez persze, hogy több pénzed lesz, vagy kevesebb gondod, hanem arról, hogy másként tudod mindezeket megélni.

Oswald Chambers szerint, ha valakit Isten megragad, abban elindul egy halálos küzdelem. Ha úgy érzed, hogy momentán küzdelmesebb lett az életed, lehet, hogy veled is épp ez történik. Ez nehéz időszak, de borzasztóan nagy dolog, és sok örömet is tartogat.

Előzmény: harmonikás (2476)