Rosszul mondtam, a malátám már kész. Erre reggel döbbentem rá, mikor megláttam, hogy egy két levélcsíra már kezd kifakadni. Ma délután neki is ugrottam, megcsináltam egy főzettel a kenyérből. Képekben:
![](https://img.index.hu/imgfrm/6/1/4/4/THM_0008626144.jpg)
Az alapanyag. A kernyeret nem kell tökéletesen apróra törtni, amint belepi a víz rögtön szétmálik.
![](https://img.index.hu/imgfrm/6/1/5/5/THM_0008626155.jpg)
Ezen a képen a kenyér már szétfőtt, a cefre állaga nagyon sűrű, leginkáb olyan mint a kásáé. A tetején ott a maláta, aminek a belerakása után a rendkívül sűrű masszából híg, édes ízű, ragadós cefre keletkezett.
Az állagát tekintve nem túl bizalomgerjesztő a cefre, ahogy a szaga sem az. Ettől függetlenül reménykedek benne, hogy sikerül végre igazi, íztelen vodkát főzni belőle. A cefre most éppen hűl, nemsokára kap élesztőt, és holnap cukrot is. Összesen 2,2 kg kenyeret használtam fel, kb. 12 liter vízzel. Ehhez még hozzájön a 0,5 kg cukor, és 10 dkg sütőélesztő.