Hackotop Creative Commons License 2011.02.07 0 0 2439

Itt annyi érdekes témát találtam már amire a végdő érv a vallásosok részéről mindig az volt hogy a bibliában ez meg az van írva.

Pl. az lábbi idézet nagyon jó érv arra hogy egy keresztény mindenbe beleártsa magát:

18Ha azt mondom a gonosznak: Meghalsz, s te nem figyelmezteted, nem beszélsz neki, hogy letérítsd a gonoszt gonosz útjáról, hogy így életben maradjon, a gonosz meghal a bűne miatt, de vérét tőled kérem számon. 19Ha azonban figyelmezteted a gonoszt, és mégsem szakít gonoszságával és gonosz útjával, akkor meghal a bűne miatt, te ellenben megmented életedet. 20Ha az igaz eltér igazságától és gonoszságot művel, és én csapdát állítok elé, úgyhogy meghal, akkor mivel nem figyelmeztetted, meghal a bűne miatt - az igazság, amelyet tettekre váltott, nem számít be neki -, de a vérét tőled kérem számon. 21Ha azonban figyelmezteted az igazat, hogy ne vétkezzék, és nem is vétkezik, akkor életben marad, mert figyelmeztetted, s te is megmented életedet."  Ez 3,18-21

Engem az érdekelne hogy miért és mióta szent könyv a biblia? Attól lett szent hogy egy csomó ember annak tartja? Vagy attól hogy bele van írva? Mi különbözteti meg a töbi szent könyvtől, amibe szintén nagyon sokan hiszenk és szintén beele van írva hogy szent? Miért a Biblia mondatait kellene alapvető igazságként elfogadni pédául a Koránnal szembe?