rendjel Creative Commons License 2011.02.07 0 0 15018

Néha-néha eszembejut a topik, aztán -gondoltam- hátha feléled, de nem sok remény van rá... Na mindegy,azért időnként idenézek.

Parádsasvár Károlyi kastély renoválás után. Na ez végre remekül sikerült, pedig ugyanolyan lerobbant állapotban volt mint a gödöllői kastély az oroszok kivonulása után. Izléses, korhű, nagyvonalú, elegáns mind a berendezése, mind külseje minden apró részletében. Szuper szobák, szolgáltatások, szóval megér egy misét...

A Kékestető -miután 50 éve voltam ott utoljára- meglehetősen "vicces" volt. Én egy kies, romantikus hegymászás utáni felérkezésre emlékszem.

Ezzel ellentétben most egy falusi bucsura emlékeztet az egész. X összegért az autóval a csúcsot kb. 25 méterre meg lehet közelíteni. A környezete borzalom. Sípályafelvonó (ez még hagyján) érrermek, büfék, bódék tömkelege, sült kolbász, lángos, forralt bor, szir-szar, mézeskálács, gagyi, similabda, guminő, ilyesmi kapható. A csúcsot jelölő szikla szinte észre sem vehető.

Hát ez komikusan siralmas... Hja pénzért majd a Hősök tere közepén is lángossütő lesz egyszer...