Szia Nemo!
R. Katolikussal nem érdemes vitázni, mert ahogy te is észrevetted: nem igazán támasztja alá az állításait,inkább csak támad.Amit te is írtál: összehord mindenféle hazugságot a másikról,engem is próbál (de csak próbál,mert nem veszem magamra) megsérteni,meg rólam is állít olyat,ami nem igaz,úgyhogy az ilyen embert hagyni kell.
Neki a saját egyházát kellene reprezentálnia elsősorban azzal,ahogy megnyilvánul,de már ott vétett egy nagyot,amikor nem vette figyelembe azt a Jézusi tanítást,hogy:"És amint akarjátok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is aképpen cselekedjetek azokkal." (Lk. 6,31) Valószínű,hogy ő is azt akarja,hogy sértegesség,meg hazugságokat állítsanak róla,mert ő ugyanezt teszi. De ha nem,akkor meg miért csinálja?
Majd szintén nem vette figyelembe a köv. Jézusi tanítást,amire én már utaltam neki (nem tudom,hogy olvastad-e a vele való "beszélgetést"):"Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és amilyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek. "(Mt. 7,2)
Valószínű,hogy meg fog lepődni a halála után,ha nem a mennybe kerül.Pedig nem kéne csodálkozni...
És még két dolog,amit katolikus lévén vhogy nem tart szem előtt,de nem értem,hogy miért nem?Ilyen alap tanítást csak így semmibe venni?Ezen igazán csodálkozom,hiszen szte én egy "bukott jehovás" vagyok és mégis sokkal jobban tisztában vagyok ezekkel:
„Szeresd felebarátodat, mint magadat!”(Luk.10.27)
"Szeresd ellenségedet."
Nem akarok rossz indulatú lenni,de sztem ő lenne az első,aki átlépne egy ellenségén,talán még meg is taposná.Elég ha csak a hsz-it elolvassuk,csak úgy süt belőle a gyűlölet.
És még sorolhatnám,hogy miket tesz,ami a Bibliában benne van,mint negatív dolog:"Miért nézed pedig a szálkát, amely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, amely a te szemedben van, nem veszed észre? "(Mt. 7,3)Ehhez pl nagyon ért.
"Vagy legyetek jó fák, és teremjetek jó gyümölcsöt, vagy legyetek romlott fák, és teremjetek romlott gyümölcsöt; mert gyümölcséről ismerik meg a fát. "(Mt. 12,33)
Hát most nem is kérdés,hogy melyik fa ő....
A megbocsátásnak nagy fontossága van,ezért én nem is haragszom rá,ebben ő tanítóm volt,hogy ne gondoljak rá ellenségesen és ne kezdjem el gyűlölni,amiért olyanokat vágott a fejemhez,amiket sztem ő se szívesen hallott volna mástól.
Így sztem ne is foglalkozz vele,hagyjad meg magának,de ne gondolj rá haraggal.