rendben, akkor vitatkozz erről az origo-cikk írójával, én egyértelműen a legfrissebb kijelentéseire értettem azt, hogy gyenge lábakon állnak.
azokkal pedig, ha nem is pontosan ugyanaz a helyzet, mint Benveniste esetében, az a gond, hogy azokat az eredményeket soha nem sikerült megismételni.
a bajom ezen kívül még mindig az, hogy nem szaklapban publikál, hanem saját alapítású folyóiratban, arra hivatkozva, hogy szaklapban nem fogadnák el.
a Mannaioini-félét elfogadták, pedig az is elég furán hangzik. azt végigolvastam, mert először arra tippeltem, hogy nem is volt az az oldat annyira híg, de az volt :-)
persze ők is tudják, hogy egy kísérlet nem kísérlet, és ezt le is írják a végén:
"It is conceivable that ultra-low doses (ranging from ng to μg/kg), when distributed in an average body mass of about 70 kg, would reach the receptor area as ultra-high dilutions, thus implying the possibility that ultra-low doses may still be active at infinitesimal concentrations in selected individuals. Further investigations in this field are highly recommended."