Sziasztok!
Most találtam ezt a fórumot,de már 12 éve vagyok Colitises. Nem olvastam végig az egészet de azért sokat végigfutottam.
Tim, nálam is a legnegatívabb az egészben a lelkiállapot. Sokszor már élni sincs kedvem ,belefáradok az életbe. Állandóan rossz kedvem van, lehangolt vagyok és depis. Csodálom,hogy ennyi gondod van és tudsz dolgozni. Én képtelen vagyok. Mi az a munkahely ahol állandóan járhatsz Wc-re,úgy,hogy ne legyen kellemetlen, ha görcseid vannak lefeküdhetsz, ha hulla gyenge vagy otthon maradhatsz? Ez mindennapos, még nem találtam olyat ahol ez mind stimmel. A stressz kinyír, a legkissebb stresszre hulla vagyok. Sokszor odáig jutok,hogy már az utcára nem merek kimenni. Régebbi írásoknál olvastam biológus egyik hozzászólását miszerint "minden az agyban dől el", vagy valami ilyesmi:)
Szerintem ez teljesen így van, hisz tényleg mindent az irányít, legalábbis 90%-ban. És persze az ideg meg a stressz hozza elő nagyon a dolgot.
Volt időszak mikor teljesen leegyszerűsített nyugodt életet éltem, semmi bajom nem volt, utazgattam, úgy éltem mint egy egészséges,majd 1,5 évig. Nagyon-nagyon jó volt:)
Kívánom mindannyiótoknak,hogy amennyire lehet megoldódjanak a gondjaitok és ne szenvedjetek sokat, mert tényleg nem sok értelme van így élni,de azért vannak szép dolgok is az életben. 26 évesen én is még élném az élet legaktívabb részét,de a felét sem tudom.
Ma voltam pajzsmirigy vizsgálaton, lehet azzal is probléma az IBd-től? Szorongásos pánikrohamos dolgaim vannak, nem tudom elmagyarázni milyen:) Azt mondták lehet a pajzsmirigy túltengés veri így fel a szívem és valahogy attól van....mind1,nem értettem , titkolóztak, csak 2 cisztát árultak el, a leletet nem értem.
Ti is állandóan fáradtak vagytok? És kipihenhetetlen ez a fáradság?
Hogy néz ki a nyugvó sipoly? Az csak a hason lehet? Szerencsére olyanom még nem volt, de ilyen óriás nyílt sebek már többször, az utolsóra az mondták lehet,hogy sipoly, de szteroidos inyekciókat kaptam és összehúzódott. Akkor ez tényleg nem az ugye?