-Lolly- Creative Commons License 2011.02.04 0 0 3831

A kutya hobbi célra lett véve, ettől függetlenül miért baj ha normális, nyugodt ebet szerettünk volna? Nem fedeztettük azonnal, nem figyeltünk eléggé (mint ezt írtam is akkor) mert éppenséggel terhes voltam, pocakos, kisebb gondom is nagyobb annál hogy erre figyeljek. Nem akartuk de nem elleneztük. 11 kiskutya született, amiből 2 halottan jött a világra, hibánkon kívül. Ezen kívül még elpusztult belőlük, a mi hibánkból, ezt visszacsinálni nem tudom, nagyon sajnálom. Igen, kint laktak a kennelben, ugyanis ők kutyák. Ismétlem, 50m2-es házban élünk, nem fért volna el idebent egy 1 hónapos csecsemő mellé egy kutyamama a kölykeivel. A kennelben mindenük biztosítva volt ráadásul június volt, nem téli fagy. takarítottuk a helyüket naponta, kaptak mindig tiszta ruhát maguk alá. Sajnos videót nem készítettem hogy igazoljam magam. :)

Laci azt sem tudja melyik Léda anyja. :D Először azt írta, Léda aztán azt hogy Wendy. A két kutya közül az egyik szintén nagyon aktív, ezt maga Laci írta nekem, szóval valamelyikük beszámolója sántít. :)

Foglalkozunk a kutyákkal, ha elolvastad volna. Mindkettővel ugyanannyit, Öcsi nyugodt, kezelhető, Léda nem.

Mikor Öcsi beteg volt, 1 hétig minden nap hordtuk infúzióra ami alkalmanként 10 ezer Ft volt. (ha már a számoknál tartunk) A férjem kint aludt vele a melléképületben és próbálta belediktálni a vizet. Nem hogy 5%-ot adtak neki, hanem semmit. A doki azt mondta valószínűleg nem éli túl. Mégis velünk van. :)

Lacit állítólag már nem 1x jelentették fel azért, mert romlott élesztőt kaptak a kutyák plusz egészben pucolatlan döglött csirkét. Hallottam rólatok, érdekes emberek vagytok. Lehet hogy én itt sírok az ugatós hiperaktív kutyám miatt, de még egyszer sem jelentettek fel. Mikor Lédát elhoztuk Lacitól, tele volt bolhával és egy disznóólban lakott a többi 6-7 kutyussal, alattuk szalma volt. Mikor mi adtuk oda a kölyköket, egy bolha sem volt rajtuk és normális körülmények között voltak tartva, naponta párszor kiengedtük őket és folyamatosan foglalkoztunk velük felváltva, hogy nehogy szocializációs probléma legyen velük.

Azóta kínosan ügyelünk arra, hogy ne pározzanak, mert nem akarunk több kiskutyát. Akiket odaadtunk, azokról eddig panasz nem érkezett, pedig mindenkinek mondtuk hogy jelezzék ha probléma van. Nem törzskönyvesek, mégis egészségesen kerültek új gazdihoz. Állatorvos is ellenőrizte az összeset, egyenként.

Laciról nem csak én vélekedek így, hogy szaporító. Az más kérdés hogy ki mondja meg neki és ki nem. Szerintem mi még mindig jobb körülmények között tartjuk Lédát, mint ő az összes kutyáját. A szerbiai kiállításokról annyit, hogy úgy hallottam ott nem nehéz nyerni. :)

Nagyon örülök hogy a többi kutyus jó idegrendszerrel rendelkezik és lehet őket beteg gyerekek közé vinni. Ez nagyon szép dolog, tényleg, elismerésem.

Ja, és hogy miért nem adtam vissza Lédát mikor Laci jelezte hogy visszaveszi...hát nála szerintem már nem élne. Visszatette volna abba a kis disznóólba, vagy mi?

Minden jót.

Előzmény: laci4072 (3826)