Jó helyen dolgozol, nekem meg csökkent a nettó fizetésem. Még nem láttam bérpapírt, nem tudom hány túlórát számoltak el, de kb. 4000-rel csökkent :(
Mindig azokat büntetik akik nem élnek jómódban, ugyanakkor nem élnek mélyszegénységben sem, szóval havonta tudnak valami minimális pénzt megspórolni, pár tízezer forintot. Ezektől a legkönnyebb elvenni.
Az hogy ha egy ugyanilyen bruttó fizetésű ember azért kap nálamnál több nettót mert van gyereke (nekem meg nincs) azzal semmi problémám, teljesen egyetértek!
Azzal viszont nem hogy az ugyanilyen gyerektelen, velem egyidős emberek akiknek mondjuk nem kb. 200 000 a bruttójuk hanem 400 000 méginkább növekedjen a nettójuk, míg az első körbe esőké csökkenjen!
Én mondjuk lakásra spórolgatok, hogy ne kelljen albérletben élnem majd x év múlva, az a haverom aki jobban fizető szakmában dolgozik és mivel még viszonylag fiatal, még bulizós korszakát éli 30 évesen is és heti 2-3x partizik (eszébe sincs családot alapítani) + már lakása is van, most a fizetésemelkedéséből az lesz hogy heti 3-4x is el fog tudni járni partizni. Nekem meg nem x év múlva lesz saját lakásom, hanem x+2.
Ezt a részét nem tartom igazságosnak. És nem az irigység beszél belőlem, mert mint írtam az elején a gyerekre járó adókedvezménnyel egyetértek!
Még egy dolog ami felháborít - igaz ezt még Gyurcsányék regnálása alatt vezették be - a 10-20 évre kötött életbiztosításoknál eltörölték az adókedvezményt. VISSZAMENŐLEGES HATÁLLYAL!!! Szóljon valaki ha nem jól tudom, de tuti így van.
2007-ben azért kötöttem 10 éves életbiztosítást, mert csábító volt a befizetés után járó 20%-os adókedvezmény. Amit lehetett is érteni: az állam támogatta azokat akik gondolnak a jövőre és a fizetésükből félre tesznek minden hónapban mondjuk 10000 Ft-ot.
Miután sok ezer ember emiatt elkötelezte magát a bankok felé, bemutatott a kormány (szerintem tuti a bankokkal összejátszva, előre megbeszélve) hogy vissza az egész, nincs adókedvezmény!
És miután ment a paraszt reklamálni, hogy de ő pont emiatt kötelezte el magát és akkor így szeretné megszüntetni a szerződést, a bankok és a politika bemutatott. A bank még engem fenyeget, hogy ha megszüntetem és a további 6 évre nem akarom fizetni akkor fizessem vissza nekik VISSZAMENŐLEG az elmúlt években megkapott adókedvezményt (ami akkori jogszabályok szerint járt). Ez így a pofátlanság netovábbja!
Nem vagyok az összeesküvés elméletek híve, de emögött simán feltételezem a politika és a bankszféra összebeszélését és már 2006-07 körül tudta ezt minden illetékes (amikor nyomatták a reklámokat és minél több embert beszerveztek) hogy ez egy országos átverés és miután meg vannak a balekok pár év múlva visszaveszik az adókedvezményt és megszopatnak mindenkit!
Úgyhogy akik itt siratják a magánnyugdíjpénztárakat meg a szegény bankokat, azok nem normálisak! Nem kell őket sajnálni, legalább egyszer a fagyi visszanyalt nekik is!