Antisystem Creative Commons License 2011.02.04 0 0 54

Nézd:

"Na, itt is ez van. A rendszerváltozás elkerülhetetlen volt, nem volt neki alternatívája." - ez szerintem baromira nem így van. Az igaz, hogy VALAMIFÉLE változás elkerülhetetlen volt, és akkor jön a változás konkrét lehetőségeinek tárháza, köztük jobb alternaítívákkal is talán, meg az eredetinél is sokkal rosszabbakkal, mint a nálunk bekövetkezett. Szal nézőpontom szerint a magyar rendszerváltás azt a közhhelyet igazolja, hogy nem létezik akkora sz*r, amit ne lehetne komoly munkával még nagyobb trágyakupaccá tenni...

Egyébként meg pillanatig kacérkodtam a lehetőséggel, hogy így 80 k hozzászólás után eccer - csak eccer - én is olyan epéből válaszoljak - semmi személyeskedés természetesen, csak és kizárólag a témára - ahogy általában a monitorommal szoktam megvitatni... semmi indulat, pusztán didaktikai célból, hogy a "szivcsit és fílinget" is láttassam ... csak hát az minimále 1 hónap áristommal járna SZVSZ... de általad linkelt kendvenc Seresem már megint kisegített... imádom a dolgait, mert általában tankönyvszerűen egyetértünk a tényekben, és 180 fokban különbözőnk a következtetésekben, úgy a "halálos pacifizmusánál", mint itt is... szal azt mondja Seres - bölcsen - a halálos pacifizmusában, hogy "Nem pacifistából lettem militarista: antikapitalistából lettem szabadpiacpárti. A háború-vagy-béke kérdése ugyanis leginkább arról szól, milyen társadalmat akarunk, nem pedig arról, milyen eszközökkel." Ezt a most linkelt cikkét meg úgy, hogy " Nem akarok mesterséges egyenlősítést. Nem akarok szocializmust."

Én meg pont és kifejezetten azt akarok - boccs. Innentől kezdve a tényeket láthatjuk akár tök azonosan is (n.b egyikünk se hazudik, mindketten értelmes emberi lények vagyunk), csak hát ami számára a követendő az számomra az elvetendő, és megfordítva.

Na, pusztán azért sereseztem itten ennyit, mert egyfelől rég sereseztem, másfelől meg sok esetben ugyanezt érzem az általad leírt dolgokkal is.

Szóval visszatérve a konkrétra, SZVSZ minden társadalmi folyamatnak annak kell meginnia a levét is, aki megzabálta a koncát, aki hasznot húzott belőle, azé kell, hogy legyen a teher. Olyat nem jáccunk, hogy gengszterváltással az un. elit-értelmiség, a jó érdekérvényesítő, jó kapcsolatokkal bíró jól járt, az underclass meg vegye tudomásul és alkalmazkodjon, vagy gebedjen meg, az ő felelőssége... abban viszont nagyon szivesen segítenék, hogy a politikai-gazdasági elitből KIKÉNYSZERÍTSÜK a felelősség felvállalását, a gengszterváltás levének megvedelését...

A topic címére reagálva meg ebből a nézőpontból nem vagyok hajlandó diszkriminálni áldozat és áldozat között, ergo nekem egy soron fontos a gettósodott generációs munkanélküli szülő, és gyereke emberi joga. Sőt, a szomszédjáé is, akin esetleg ez a feszkó csattan, mert mondjuk tűnnek elfele az uborkái... ők így együtt az áldozatok, kiket az elit "divide et impera" aljassága egymásnak ugrasztott - kontra egyáltalán, semmi módon nem fontos a politikai-gazdasági elit, a fárosz szerepében tetszelgő "értelmiségi megmondóemberek", a másokon megosztva uralkodók semmiféle joga... (na jó, az élethez fűződő abszolúton kívül, természetesen)

ÜdV

Előzmény: borzimorzi (49)