Sziasztok
Kiengedni 2 okból nem lehet.
1.) Kinyírja a macskákat. Nem viccelek, tényleg. A szomszéd kiscicát a kerítésről harapta le szó szerint.
2.) Ahányszor kint van, megerőlteti magát, nem érzi a határt, napokig felállni is alig tud. Erről is írtam már korábban. Léda minden szeretetet megkapott ugyanúgy mint Öcsi, sőt, mikor még egyke volt, többet volt foglalkozva vele, akkor még kezelhetetlenebb volt. Foglalkoztunk vele, foglalkozunk is. Nem vagyunk olyanok akik kínozzák a kutyát. Kennelbe való vagy sem, nem vállalom a felelősséget hogy kint bajt okoz akár más állatnak akár embernek. Mikor elkészült a kerítés, a kutyákat kiengedtük. Öcsi pont annyit volt kennelben amennyit Léda, de kiengedést követően Léda úgy viselkedett hogy nem lehetett szabadon hagyni.
A szomszédokat zavarja, nem kérhetem hogy költözzenek el. Minket is zavar mert a 8 hónapos gyerekem nem tud aludni tőle. Pedig tőlünk távolabb van a kennele mint a szomszédoktól. Suzy volt itt, látta hol lakik, szerintem nem embertelen körülmények között. Sok helyen nem hogy ennyi helye nincs a kutyának, hanem láncra verve van egy kis kifutója. Léda szabadon mozoghat, van háza, van mozgástere.
Aki nem nyalja falja a kutyáját és nem drága márkás táppal eteti, már rossz gazdinak számít. :) Én nem kiállítási kutyát akarok és nem gyerekpótléknak kell, sőt, talán macipofa írta (ha nem akkor elnézést) hogy a kutyájára büszkébb mint a gyerekére, ez szégyen, ezért a mondatért senki nem szólt. Azért tegyünk már különbséget. :) Egy kutyára is lehet büszke valaki, sőt, önzetlenül szeretnek és hűségesek, de az ember gyereke azért csak az első helyen kéne legyen, nem? Öcsivel pont ugyanannyit van foglalkozva, talán még kevesebbet is. Ennek ellenére szófogadó, nem ugat össze-vissza feleslegesen és nem falja fel az összes kis állatot ami bejön a kerítésen. Enni ugyanazt kapják, bőségesen, NEM minőségi tápot, nincs rá pénzünk. Nem hiszem hogy csak az vállalhat fundit aki egy kisebb vagyont ki tud adni arra hogy drága tápot egyen a kutyája. A gyerekeitek etetésére is ennyi gondot fordítotok? Ha lebetegedett valamelyik eb, ugyanúgy orvost hívtunk mindkettőhöz. Öcsinek az infúziós kezelése nem 2 forint volt, a gatyánk ráment mégis végigcsináltuk mert szeretjük. Munka helyett orvoshoz járt vele a férjem, ugyanis az egész délelőtt elment ezzel. Szóval nekem senki ne mondja hogy nem szeretjük őket eléggé. Mikor Léda először sántult le, a fél éjszakát vele töltöttem. Minden este van simi, dumcsi és közös időtöltés. Igaz, nem hozom be az 50m2-es házba, pontosabban konyhába, (mert nincs előszobánk) és nem számolom a kajája összetevőinek arányát. Nem főzök neki külön és nem ezüst tálkába adom az ételt. De megsimogatom, megdicsérem mikor jól viselkedik és megölelgetem.
Csak gondoltam ha már őszinték vagyunk, legyünk tényleg azok. :)
Becsülöm Feketepandát hogy elhivatott, de ne csak azt nézzétek emberszámba - gazdiszámba - aki piedesztára emeli a kutyáját. Nálunk a kutya kutya, az ember ember. Nem akarok a kutyáinkból gyerekpótlékot csinálni vagy kiállítási ebet akinek vigyázni kell a bundájára és nem hempereghet meg a jó kis homokban ha másnak épp vinni kell a közönség elé. És nem kényszerítem peckes sétára, hagy szaladjon ahogy akar, szedje össze a koszt, túrja az orrával és mancsával a földet amikor jól esik, és nyáron tocsogjon a vízben. Csak ne ugasson feleslegesen és ne hordja szét a szemetet. Olyan nagy kérés ez, igaz? :)
sajnálom hogy így vélekedtek rólam, azt meg végképp nem tudom már ki írta hogy akkor adjam oda, de nem adom. Megoldást kerestem, a homeós nyugtató a világon semmit nem árt, és gondolom Léda is nyugodtabb lett volna, jót tenne neki is a pihi. Amúgy gondolhatjátok hogy nem szadizásból van ő becsukva, Öcsi meg szabadon...Szóval inkább bosszankodom ha minden hatástalan de se nem nyugtatózom be se nem adom oda. Ugyanis az ilyen vérmérsékletű kutyát más már rég elaltatott, vagy ami rosszabb, agyonütött volna. Soha nem hagynám. Feketepanda írt ilyenre példát.
Ja, és drága KEREKES LÁSZLÓ, akitől Lédát hoztuk. Tudom hogy zugolvasol, és hogy ezt is olvasod. :) Kívánom hogy a szaporításodnak ne legyenek komolyabb következményei, hogy a többi kutyádnak is maximum annyi zizije legyen, mint Lédának, ne több.
Sajnálom ha erősre és bántóra sikeredett, de csak őszinte voltam ahogy mindenki. :)