erika06 Creative Commons License 2011.02.03 0 0 4066

Csatlakozom az előttem szólóhoz, valóban az egyik legjobb szállodát választottátok, már ami Djerbát, vagy akár egész Tunéziát illeti. Bár máshol nem voltam még, de az itteni hozzászólások alapján, akár a Djerba topicot olvastam, akár a Tunéziát, a Diana Rimel ár/érték arányban verte az összes szállodát.

Tavaly mi szintén 1,5 éves gyerkőcökkel voltunk. Kezdem a rosszal: őszintén szólva a tengerpartot mi is csalódásként éltük meg, hisz mi ugyanezen megfontolásból a finomhomokos, kavics,kő, minden egyéb hordalék nélküli tengerparthoz ragaszkodtunk. Itt a fórumon az egekbe magasztalták és úgy is tűnik,hogy előző évben még ilyen is volt a partja, de tavaly nem! Pedig elhiheted, hogy ha lett volna pár méter szélességben ilyen tiszta, azt a részt biztos megtaláltuk volna :-) de sajnos egész héten nem sikerült ilyen partszakaszt találni. Ahol a gyerkőcök játszottak, jó volt, de igazán mi nem tudtuk élvezni, mert ha már combig bementünk, kövek, kavicsok voltak az alján.

A hínárokról meg jobb nem is beszélni, elég gusztustalanul hömpölyögnek a part mentén.

De bízzatok abban, hogy kicsit szélcsendesebb időtök lesz és nem lesznek ilyen hínárgondjaitok! MErt ha az nincs, akkor mesébe illően szép a tenger és a part!

Mi júniusban voltunk, akkor elég szeles idő volt egész héten. Sajnos!

A medencében egyszer fürödtünk, szép tiszta volt a vize, viszont elég hűvös. Pont egy szelesebb nap volt, így a hideg víz és szél nem volt túl jó párosítás, nem is pancsoltunk ott sokáig! A gyerekmedence mellett van egy gyereksarok, ami nem is olyan kis sarok, egy kisebb parknak megfelel. Sok-sok kültéri játékkal, mászókával, hintával, csúszdával, sátorral, kisházikóval, és egy kis épülettel, amiben szintén millió játék van, ez inkább beltéri elfoglaltságokhoz szuper. Biztos, hogy nem fog unatkozni a csemete, akármilyen idő van.

Az animátorok is nagyon jófejek, bár magyarul nem tudnak, de a gyerekekhez értenek. Kislányom is 1,5 éves volt akkor, de még mai napig emlegeti őket, énekli a dalaikat! :-) Este tini-mini disco 9-kor, azt várjátok meg, élvezni fogja! :-)

Higiénia? Hááát... Vigyetek nedves domestosos kendőt, az étterembe az etetőszékekhez feltétlen kell, mert csak addig tiszták, míg a sarokban állnak, utána egymás kezéből veszik ki a vendégek, és senki nem takarítja maga után. MEg a fertőtlenítő kendő a kezetekhez, főleg a baba miatt, őt nehezebb kontrollálni,könnyen szájába veszi a kezét akár egy kirándulás alatt is, ahol mindent összefogdos.

Kirándulásokat nem nagyon érdemes nézegetni, bár nem tudom, mennyire bírja a gyűrődést a Picike! Mi egyedül a krokodilfarmon voltunk, az viszton nagy élmény volt neki is, azt is emlegeti ma is! Na meg Midounba, oda 2x is bementünk, azt élvezte a nézelődést! 

Babakocsit én sem akartam vinni, de hál Istennek rábeszéltek és elvittük. A reptéri alváshoz elengedhetetlen, bár nem tudom, ti mikor indultok. Ha meg nem alszik ,nem árt, ha nem rohangál ki-becsekkolásnál, be tudod tenni a babakocsiba és nyugodtan van. A repülő ajtóig viheted a babakocsit, ott elveszi a stewardess és személyesen viszik a csomagtérbe. Érkezéskor szintén kezedbe adják a repülőből kiszállva, sértetlenül, tisztán. Semmi gond vele, jobb volt, hogy vittük. Kirándulásokkor is, meg oda-visszaúton, ha úgy alakul, nyugodtan alhat benne a Baba.

Bébiétel? Mi vittünk. Poggyászba tettük jól bebugyoláltuk egyenként buborékos nylonba, semmi baja nem lett. 1-et a kézipoggyászba, nem szóltak érte. Akkor még junioritalos volt a kislányom, azt is vittem, az ottani tejet nem szívesen adtam volna - de így esti, reggeli tejcsi tuti volt. Ottani ásványvízzel. Reggelit és vacsorát egyébként minden gond nélkül evett velünk, szerencsére senkinek semmi baja nem lett. Ebédre megevett minden nap 1-1 bébiételt. 

Szóval szerintem jó választás votl, reméljük az idő is kegyes lesz és nem lesz olyan sok hínár, mint nekünk volt. Olvass vissza kicsit, leírtam mindent, amikor hazajöttünk, ha van még kérdésed, szívesen válaszolok.

Előzmény: S.Meli (4061)