Sziasztok!
Egy ideje olvasgatom már a topikot, csak readonly. Sok jó ötletet látok itt, nagyon hasznosak!
Ezek alapján tervezem összeállítani egy szellőzőrendszert, az itt leírt Lexan-os hőcserélővel. A sima ellenirányút egy kicsit megbolondítom, hogy olyan legyen mint a Paul-féle - ezzel szerintem jobb hatásfokot el lehet érni mint kétszer akkora sima ellenirányúval, mert két frisslevegős cellának csak kimenő meleg levegős szomszédja van, így nem tudják hűteni egymást a bejövő cellák.
Elméleti síkon már kész a terv, egy-két apróság még azért akad: a Paul-lá alakítás miatt ragasztanom a kellene a Lexan anyagát önmagával, mivel érdemes? Valahol olvastam, hogy metilén-kloriddal vagy toluollal lehet közvetlenül ragasztani, valaki dolgozott már ezzel? Mennyire tartós a ragasztás, kibírja egy fűtetlen padlástérben elhelyezett légcserélő viszontagságait 20+ éven át?
A másik, hogy (mint a normál ellenirányúban) az elválasztott kimenő lapokat miben lehet közösíteni és szellőző többi csövével összeilleszteni? EPS lapokból kifaragott dobozra gondoltam, csak hátha volna erre egyszerűbb megoldás.