cloaked Creative Commons License 2011.02.02 0 1 332

Komolyan, ez engem ámulatba ejt. Ha nekem 1 hónapja azt mondja valaki, hogy van otthoni szeszfőző Magyarországon, aki nem csak az összes klasszikus ital főzését tudja, de bármikor előkotorja az abszint, vagy a Campari receptjét, akkor biztosan csak mosolygok:)

 

A receptet megnézve, gyanúm szerint ma ez is más, mint a 20-as években. (Azt is gyanítom, hogy ez a recept érdekesebb italt ad, mint a mai Campari. Egyébként a legtöbb "hagyományos" márka receptjét folyamatosan buherálják a piacnak megfelelően, pl. a 90 éves Pernod likőrét is. És sokszor hátrányukra.)

 

A mai Campariban szinte teljesen domináns a fehér üröm illata (citrusosnak tűnik, de a fehér üröm ilyen), és valószínűleg úgy kell eltalálni a lepárlás sebességét, hogy sokkal több keserűanyag menjen át, mint pl. az abszintnál.

Előzmény: öreg-muslica (331)