Most más gépnél ülök, levelet nem látok. Ránézek.
Amit a 2.21-nél változtattam a 2.1**-hoz képest:
Teljesen más a szűrőkombináció. (2.20)
Ettől hangosabb, keményebb, dinamikusabb lett a hangja. Erősebb a keyclick. Igaz, azt az elején én szerkesztettem a ténylegesnél gyengébbre, mert ide túl durva volt. Kb. 20% hangerőcsökkenés esetében határozottan kiemelkedik a mélytartománya. Hangerőváltoztatásra jobban harap. (swell effektus) Ettől a chorusvibrátó is egy árnyalatnyilag sírósabb lett, ámbár arra korábban sem volt panasz.
Utána jött a rugós zengető megcsapása. (2.21)
Négyféle erősödő, hosszabbodó rugóverésfajta hallható, ráadásul ezek az ütésérzékenységgel párosítva még inkább árnyalhatók. Ezek a 76-os billentyűzeten az ötoktávnyi orgonahangú C-C- n innen és túl találhatók. Kisebb-nagyobb túlcsapás a tartományon és szinte sajnálja az ember a virtuális rugós zengetőt, akkorát tud csattanni!
3.0:
Különösképp nem motivál most semmi egy újabb generációs, továbbfejlesztett hangmintavételezésen. Eléggé elvagyok a jelenlegivel. Nincs nagyobb hiányérzetem. Talán a lustaságom is valahol megjelenik? :-) Igazából a scsi kártyámmal nem vagyok megelégedve, mert közvetlenül a samplerrel nem kommunikál. A következő menetet viszont nem kívánom az ESI felületén végigszerkeszetni. Nagyobb munka és még precízebben szeretném. Mindenképpen grafkusan kéne. Az ráadásul jót tenne szerintem a hangminták méretének minimalizálásában is.
Az architektúra más lesz némiképp: 1, nem többől, de másfélszer annyi mintából áll majd össze az öt oktáv. 2, a percussion teljesen külön lesz kezelve. 3, kétszer annyi preset lesz mint eddig.
Az ESI 999 mintát tud egy bankban kezelni. Eddig a 2-es szériában úgy 220 db volt, a tervezettnél viszont kb. 6-700-ra számítok. És helyet kell hagynom a többi hanxernek is egy általános bankban.