artamira Creative Commons License 2011.01.30 0 0 1297

Köszi szépen!

5 fokra van állítva a termosztát a teleltető helyen, az összes levelet levágtam róla, mivel máshogy már nem fért be.

2009 tavaszán küldték (a szokásos csomagküldő méretben)  kb. 20-30 cm-es pálcikaként. 2009-ben háromszor ültettem át mert sorra kihízta a cserepeit. 2010 tavaszán átültettem abba az edénybe amiben látod és leástam a kertbe, nem titkoltan abba bíztam, hogy ha kisebb a hely a gyökereinek, lassabban fog nőni, de nem így lett. 2010 nyarától csak locsoltam, egyáltalán nem is tápoldatoztam, mert láttam a sanyarú sorsomat, hogy hamarosan kinövi a lehetőségeimet. Mégis akkorára nőtt őszre.

Tavasszal az a szándékom, hogy kiültetem dézsájából  a kertbe, hogy ősszel hogyan fogom felszedni azt még nem tudom.

Egyébként a kérdésedre, hogy nem nőne-e nagyobb cserépben jobban, az Én megfigyelésem - nem csak ennél a növénynél -, hogy csak 3-4 cm-el nagyobb cserépbe szabad átültetni a növényt és olyankor fejlődik zavartalanul, ha rögtön sokkal nagyobb edénybe ülteted át, akkor valami okból sokszor megtorpan a növekedés, viszaveti a fejlődését.

Előzmény: 5w (1296)