lordboy Creative Commons License 2011.01.30 0 0 22

Szerintem a géppel semmi baj, csak mindenkinek más az igénye, pénzügyi lehetősége, na meg kinek mi tettszik akár más véleménye alapján. Sok forumon olvastam tipusonként jó és rosssz véleményt, de engem nem tántorított el a negatív kritika sem. Eredetileg én sem ezt a gépet néztem ki hanem a kistestvérét az sx1-est, de mire összejött a lóvé már nem tudták beszerezni ( magyar webshop )mire kellett volna.( nyaralás ) Aztán teltek a hónapok majd kijött a panától az fz100. Első látásra bejött, kerestem külföldi oldalakon leírást, képet stb. Majd nemsokkal később megjelent mostani gépem ( sx30 ). Mondjuk nekem az egyyik fő szempont a kihajtható forgatható kijelző ( persze az oldalra hajtható, nem pedig a lefelé ), aztán nem kellett sokáig gondolkoznom hogy melyiket is válasszam ( 35X zoom ). Összehasonlítottam tesztképek alapján sok gépet, köztük a fuji hs10-et de ez alapján szerintem nem igazán lehet dönteni. Persze látja az ember a különbségeket ( képzaj ), de azt honnan tudja egy lajikus hogy milyen beállítást használtak, mert legtöbb esetben nincs odaírva, meg aztán lehet hogy más beállítással, fényviszonyok között jobb képet lehet produkálni.