Axióma Creative Commons License 2011.01.28 0 0 2575

Vegerol kezdve: keveset szelloztetunk, ahhoz kepest hogy mi a szabvany ott ahol van ra szabvany.

Most 45% csak, de jon a hetvege es mosni fogok... olyankor (ha kint nem tudok) 60 fole megy a teregetes miatt, akkor szelloztetek. 2-3% minusz, de 15 perc mulva kezdhetem persze ujra. Epitesi viz igy tobb mint 5 ev utan nem jellemzo, novenyek sajna nem birjak hogy mindig elfelejtem oket ontozni:), fozni ritkan szoktam, furdunk es nem zuhanyzunk... ja es wc-ben meg a konyhaban van levegokidobos szellozo (elobbi villany + 5 perc automatikus).

Elhiszem a 19 liter / nap merteket (nalam kb. 1/3-os legcserenel lehetne), de az akkor lenne igaz, ha semmi viz nem kerulne be. De a kinti se nulla (ha elfogadod, hogy jellemzoen 50% feletti, 0 fokon van me'g benne 3g minimum, es nulla foknal 2g azaz 25% visszajon a 8-bol ami kifele megy, ha nem is a pa'ra de a hoenergiaja), meg lelegzunk stb. Gugli eleg hektikus, van ahol azt irjak hogy 3-4 ember ottelese 10 liter per nap paratermelessel jar atlag (mosastol-mindenestul), van ahol ugyanerre 7-9 liter a kilegzesbol es ossz 10-14 liter feltuntetve, vagy akar 15-20 mashol (hotav ceg), van ahol azt irjak hogy fejenkent(!) 5-12 liter, de az kozetgyapot-reklamozo:)

A 3 litert elhiszem a legnagyobb hidegekben, de akkor max. 30 napra per szezon, 2kWh*30nap/100 nm = 0,6kWh/nm/ev. Jo, PH-nal minositeshez ez is lehet hogy szamit, de forintban arambol evi 2500 Ft hotechnikai tervezesi szinten, a gyakorlatban meg ha forro pizzat rendelsz hetente hazhoz, mar majdnem le van fedve... Szoval ketlem, hogy ezert erdemes lenne barmi extra megoldasba beruhazni. Es nagysagrendi tevedesem nincs.

[Pl. ph-ban a garazsba beallo auto meleg motorjarol lazan szamitana leszedni a hoenergiat - mar ha belsoegesu motorja van]

Előzmény: Mekk Elek ezermester (2571)