jacsoj Creative Commons License 2011.01.28 0 0 8933

A Biancat az alföldi régi fajták (kövidinka, kadarka, ezerjó, stb ) leváltására nemesítették ki. Sok előnyös tuladonsága van, és a bora is jó.  Későn elég metszeni, és még a jó időben lehet szüretelni.

A tavalyi extrém esős évben 2- szer volt (feleslegesen) permetezve, minden más fajta lerohadt, a Bianca teljesen ép fürtöket adott.

A tavalyelőtti évben is kétszer volt (feleslegesen) permetezve, szeptember végén 26 cukorfokkal szüreteltük. A bora fenségesen finom.

Apámnak 50 éven át nem volt 20 cukorfok feletti mustja a hagyományos szőlőből.

A kövidinka rendszeresen 14-16 mustfokot adott a késői szürettel is.

A metszését  nem tudod elrontani, bárhogy metszve terem. Volt, hogy egy  vödörrel szedtem le egy tőkéről. Természetesen "csak" 20 fokos lett akkor.

Lényeges különbség, hogy az én szőlőm nem homokon van!

Mindenképpen próbáld ki több tőkével.

Előzmény: bolero84 (8927)