A Stolichnaya vodka kivételével még nem hallottam példát homokkal való szűrésre. Lényegében véve nem is látom értelmét, bár aki nem ismeri az eljárásokat azoknak biztos jól hangzik, hogy négyszer desztillálják (vagy inkább négyszer rektifikálják), aztán kvarcon és homokon szűrik át, utána pedig a jól ismert aktív szenen, és utána még pamuton is.
Lehet hogy ebben a témában tudatlan vagyok, de én a homokszűrésnek nem látom értelmét. A pamutszűrést otthon elég nehéz lenne kivitelezni, mert biztos hogy ízeket fog átvenni az anyagból, és pl. egy öblítőízű vodka nem hinném hogy annyira finom :)
Inkább szerezz be egy jó aktívszén-szűrőt. Eltávolítja az ízeket, megszünteti az elő- és utópárlatosságot, ha a szétválasztás nem volt tökéletes, és az esestleges opálosodást is orvosolja.
Gondolom te se 1. osztályú prémium vodkát akarsz gyártani elsőre. Mellesleg nekem örök rejtély, hogy vajon mi lehet a különbség az 1600 Ft-s Siberia vodka között, vagy a 10 000 Ft körüli különleges vodkákon.