ladogyula Creative Commons License 2011.01.28 0 0 41857

Sziasztok!
Jó pár órát olvasgattam most itt ezt a topicot. Főleg arra voltam kíváncsi, hogy érdemes-e miniDV-s camcordert venni, vagy inkább memória kártyás modelt, amihez még esetleg egy beépített hard drive is tartozik. Tudom, már valamelyest érintve volt korábban ez a téma, de számomra még most sem egyértelmű ez a kérdés. Én most egy felső kategóriás consumer videókamerában gondolkodom, úgy 300 ezer Ft körüli áron. Nem zárkóznék el egy profibb kamerától sem, de mivel kezdő filmes lennék, így lehet, hogy okosabb volna egy olcsóbb géppel kezdeni... Főként természetfilmeket szeretnék készíteni, tehát a képminőségen kívül a hangminőség is fontos lenne, amit külső mikrofonnal szeretnék majd megoldani. Azt értem, hogy archiválás szempontjából a miniDV-s megoldás megbízhatóbb, de pl. képminőség tekintetében is ugyanez a helyzet? Láttam, hogy pl. a Canon legújabb professional  kamerája - Canon XF300 - nem miniDV-re, hanem CompactFlash card-ra vesz fel.  Nézegettem a kamerákat, és találtam egy párat, ami talán megfelelne nekem, s kíváncsi lennék, hogy Nektek mi a véleményetek ezekről a gépekről, melyik lenne természetfilmezésre a legalkalmasabb:

Canon HV40 (ez ugye miniDv-s)

Canon Legria HF S21

Panasonic HDC-TM700

Panasonic HDC-HS300

Sony HDR-CX550V

Etwg írta, hogy nemrég vett egy félprofi kamerát - kíváncsi lennék, hogy milyet?  

Nagyon hálás lennék minden hozzászólásért! Köszi!