erdiember Creative Commons License 2011.01.27 0 0 4811

Tisztelt uram!

Tél folyamán többször is elcsodálkoztam azon,hogy amikor leesik a  hó, városunkban szo-szo elkezdődik a sikosságmentesités.

Ez eddig rendben is volna, de a kiszórt anyaggal már van egy nem is kis gond!Nem felejtem azt az ominózus vasárnap reggelt

/2010 dec 19/ amikor is minusz 10-12 fok hidegre ébredtünk.A Volán telepnél lévő benzinkútnál felfigyeltem egy szórókocsira,

amelynek a hátsó része, ahol a szóróanyag kerül az úttestre,fehér volt a sótól!!Még viccesen rá is kérdeztem a gékocsivezetőre,

"öreg mennyi só van a homokban?"-rövid választ kaptam:"ebben nincs homok,csak só"!Szó szerint Felakadt a szemem!

Amig a lakosság hivatalosan nem használhat sót a sikosságmentesitésre a fás szárú növények védelmében,addig az

Önkormányzat simán sózza az utakat,hatalmas károkat okozva a növényzetben,az utakban,valamint a télen is közlekedő

gépjármüvek karosszériájában.Érdemes megnézni a Kálvin térnél a szegélyköveket! Tavasszal megint lehet kövezni!

A só szinte megette! Ennyi felesleges pénze van a városnak???Miért nem használnak valami környezetbarátabb anyagot?

Ami viszont elgondolkodtat: budapesten régóta tudják azt az egyszerü tényt,hogy minusz 5 fok alatt a só nem ér semmit!

Csak a környezetet rombolja.Ott már "kitalálták a sok homok-kevés só "keveréket!

Ebben az  egyben "majmoljuk" már a pestieket!!!!!!

Igy talán tényleg virágzó kertváros lehetünk!!!!!!!!!!!!