zsuzsa
2011.01.26
|
|
0 0
1184
|
Mesélek valamit, ami kissé off, de a kérdésedre válasz : múlt héten kimentünk az Educatio kiállitásra, tudod továbbtanulás stb. Furcsálltam mit keres ott egy csomó dán, osztrák, finn mittudoménmilyen felsőoktatási intézmény. Körbekérdeztem hármat, mert nem értettem mi érdeke füződik pl egy skandináv főiskolának ahhoz, hogy pl diplomás egészségügyi szakembereket képezzen ingyen, tandijmentesen angol nyelven, közben megtanulják az adott ország nyelvét is , diplomát szereznek.Azt mondták, olyan szakemberhiány van , hogy azonnal el tudnak helyezkedni végzés után. Tulajdonképp ez is apartheid politika, nem ? Sokezer pakisztáni, szomáli akar hozzájuk bevándorolni - meg a mi iskolázatlan romáink, na azokat tolják ezerrel vissza, menjenek oda ahonnan jöttek, de közben idejönnek angolul-németül jól beszélő érettségizett, értelmes fiatalokat levadászni ? Talán igy védik a hazájuk érdekeit, hogy ne csak hhh-k száma nőjön ? Az nem apartheid politika ? Ők megtehetik ? A magyarok meg nézzék ölbetett kézzel, hogy a többmillió munkanélküli iskolázatlant eltartó középosztály külföldre menekül dolgozni, mert évek óta az ő nadrágszijukat húzva foltozgatják a szocális hálót ? |
Előzmény: Törölt nick (1179)
|
|