Jee... nő vagyok, rendőrtisztként szereltem le pár éve, súlyosbítva azzal, hogy még vezető is voltam.
Nagyon ritkán kellett hatalmi szóval diktátorkodnom, az állománnyal tűzbe mentünk egymásért, én értük, ők értem. Nálam "sosem volt késés" pl. Számtalan vezetőtársam állt a szőnyeg szélén, mert alkalomszerűen kinn állt a főovez, és meginterjúvolta az 5-10 perccel később érkezetteket, hogy hunamáriábakódorogtakeddig. Namármost: kihirdettem, hogy 5-10 percet értelmes ember nem késik, hanem egy órát, mert orvosnál van, mert beteg a gyereke, mert leforrázta magát a hetes kávéjával,stb (az elmés indokokat jutalmaztam:))), és ott ácsorogja ki az egy órát, ahol akarja, de meg ne lássam az épület környékén - és persze előtte betelefonál nekem, hogy tudjak is róla.
Vagy berendeltek bennünket értekezletre. Sejtettem, hogy valami léggömbhámozgatási fontosságú probléma lesz terítéken, tehát megkértem az állományt, hogy bármilyen faszságot fognak is kihirdetni, jogi osztály nem pampog, nem hőbörög, hanem tudomásul veszi és majd, ha visszajöttünk, szépen megoldjuk csendesben, hogy kecske is, káposzta is.
De ehhez kellett egy összetartó banda, ahonnan nem szivárogtak ki az ilyen megoldások, és nem élt vissza senki sem a jóindulatommal...