babarczyeszter Creative Commons License 2011.01.25 0 0 20752

A Facebook csoportban (by the way: melyikben -- tudod egyáltalán?). szóval a Beigliforradalom csoportban megfogalmaztak egy Nyilatkozatot, amelynek neve később Kiáltvány lett. Ezt átvette az Egymillióan... és megkértek, hogy tegyem rendbe a szöveget (ahogy egy szerkesztő csinálná). A változatokat (5 volt összesen) kitettem az összes érintett oldalra, és a megjegyzéseket belefoglaltam a szövegbe. Ezután a médiajogászok (a Szól a rádió csoportban) jogi szempontból megnézték és tovább pontosították.

A "pontok", a "magyar... nevében" az eredeti Nyilatkozatból származik, amelyet petícióként alá lehetett írni.

A végső szövegváltozat 70k ember véleményét kívánta tükrözni (ha valaki nem szólt hozzá, feltehetőleg egyetértett vele). 10k ember kiment a Kossuth térre, mert egyetértett vele. 

Szóval -- mit is írtam én? Én a magam szerény eszközeivel szolgáltam azt a közösséget, amelynek alapvető céljaival egyetértettem. Egyetlen dolgot tettem, amire büszke vagyok (bár teljességgel nem tudhatom, milyen hatása volt a végeredményre: hogy a Facebook visszaadta az Egymillióan... admin jogait, miután írtam nekik egy levelet, és elmagyaráztam, mi ez és miért szeretné az admin (nem én vagyok), ha képes lenne kommunikálni a feliratkozottakkal.

A történeti tényekről beszélgethetünk. Nagy tisztelője vagy Jeanne d'Arcnak -- de hogy azt honnan szedted, hogy hermafrodita volt szegény, nehezen tudom elképzelni. Hacsak nem a burgundi kirakatperből. 

A története azért szomorú, mert minden ihlete ellenére végül politikai egyezkedések áldozata lett, s hasonlóképpen, a rehabilitációja sem volt más, mint politikai  machináció. Szentté 1920-ban avatták. 

A per szövegét -- bár nyilvánvalóan eltorzították már a per folyamán -- Georges Duby adta ki, és magyarul is olvasható, ha nem olvasnál franciául. Javaslom. 

Ami a politikát illeti, hatalmas űr tátong a politikai palettán. Ezt az űrt a harmincasoknak kell kitölteniük, lehetőleg.... De nem adok ötleteket, mert akit Babarczy Eszter dícsér, azt jól kupán verik.

Előzmény: Törölt nick (20747)