magyarpityu Creative Commons License 2011.01.24 0 0 2209

"Jelentsétek meg és hozzátok elő, sőt egyetemben tanácskozzanak: ki mondta meg ezt régtől fogva és jelenté meg előre? Vajon nem én, az Úr? És nincs több Isten nálam, igaz Isten és megtartó nincs kívülem.
Térjetek én hozzám, hogy megtartassatok földnek minden határai, mert én vagyok az Isten, és nincsen több!
Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden térd nékem hajol meg, rám esküszik minden nyelv!" (Ésaiás 45,21-23)

"Mert meg van írva: Élek én, mond az Úr, mert nékem hajol meg minden térd, és minden nyelv Istent magasztalja." (Róma 14,11)

Így tehát büszkén maradnék protkós!

Mert úgy tűnik, két lehetőség lenne, hogy mentesüljek ez alól a besorolás alól. Vagy engedetlen lennék és Istennek ellenszegülnék, amit nem akarok, de ezt nem is tehetem meg, mert szeretem Istent, és fontosnak tartom, hogy úgy tiszteljem őt, ahogyan kijelentette ezt számomra, tehát ez az eshetőség nem lehetőség a számomra. De van egy olyan lehetőség is, hogy megtérsz, és elhagyod a gyűlöletedet. Ennek pedig kifejezetten örvendenék! Lehet, hogy így mégis mentesülhetnék ez alól a nem valami jó hangzású elnevezés alól?

Szóval maradnék továbbra is protkós egyelőre, de olyan protkós, aki szeret téged, és aki nem haragszik rád. Te egy mélyen vallásos ember vagy, és azt tisztelem benned, hogy noha nem ismered vallásod tanítását, Istent még kevésbé sem ismered, de legalább következetes vagy valami olyasmihez, amiről azt gondolod, hogy az az igazság és az kedves Isten előtt! Ha megtérsz, akkor Isten nagyon hasznos eszköze leszel szerintem, mert elszánt és következetes ember vagy. Amíg nem térsz meg, nos addig vagdosod a levegőt, ahogyan újdonsült testvéred mondaná. De ez jó, mert látszik, valami nagyon piszkál téged, nem vagy közömbös, pont olyan vagy, mint a legtöbb megtérés előtt álló kereső ember! Nem vagy lagymatag, nem hagy hidegen téged mások más viszonyulása Istenhez, észreveszed, hogy a te kapcsolatod Istennel nem olyan, mint némelyeké, és e felett nem térsz könnyedén napirendre. Ha nem keresnéd Istent, akkor nyugton hagyna téged a gonosz, akit folyton emlegetsz, mert tudat alatt helyesen felismerted, hogy a sátán az igazi ellenséged, nem pedig mi megtért hívők (felekezeti hovatartozástól függetlenül). Munkálkodik benned Isten Szentlelke, formál és alakít téged, és micsoda bizonyság lesz majd, mikor találkozol az élő Jézus Krisztussal, amikor felismered, hogy kicsoda Isten és mit tett érted! És azután újra és újra örvendesz majd ennek az ismeretnek, amit nem test és vér jelentett ki neked, hanem a Mennyei Atya! Milyen csodálatos ajándék vár rád, és ez olyan közel van hozzád, hogy ha kinyújtod Isten felé a kezed és kiengeded a dühtől és elkeseredéstől ökölbe szorult kezedet, akkor megragadhatod ezt, olyan közel vagy, hogy Jézus Krisztus csendes hívását meghallhatod! Ne csüggedj, légy bátor és erős! Többen szeretnek itt téged a fórumon, mint ahány embert most gyűlölsz, de mindaz semmi ahhoz képest, hogy Isten szeret téged, mert az az igazán fontos!

Előzmény: R.Katolikus (2207)