wildpigeon Creative Commons License 2011.01.22 0 0 17

Üdv! Még  napjainkban is sokan vannak akiket foglalkoztat az Ace of Base, bár az eredeti felállás már nem létezik. Először Linn (Malin Sofia Katarina Berggren) hagyta el a zenekart. Igazából már 1997-től nem volt igazán aktív, de hivatalosan 2007-ben jelentették be a távozását.  A banda utolsó két albuma, a Flowers (1998) és Da Capo (2002), már csaknem Linn közreműködése nélkül jelent meg. Távozásának valódi oka nem igazán tudható, Linn ugyanis nagyon elzárkózott a nyilvánosság elől, és erről soha nem beszélt. Néhány infó felröppent ugyan,hogy hangszál problémái vannak, meg még mentális problémák is felmerültek,  de ezek inkább pletykák, mint hírek voltak...szerintem. Aztán a banda hármasban folytatta tovább 2009-ig. Új album ez idő alatt nem jelent meg, koncertezni jártak, többek között néhány régi dal felturbózott változatával, ami nagy sikert nem nagyon hozott számukra, de azért azok is nagyon jók voltak... szerintem. Másodjára Jenny (Jenny Cecilia Berggren) távozott, de ő már nem tűnt el, sőt, 2010-ben kiadta első szóló albumát a My Story-t, ami világviszonylatban talán nem olyan sikeres album,( Jenny elég gyengén promotálja az albumát, nem tudom miért, pedig nagyon jó számok vannak rajta), de a rajongók körében nagy sikere van. Maradt Jonas (Jonas Petter Berggren) és Ulf (Ulf Gunnar Ekberg).  Jonasék 2010-ben szerződtettek két leányzót maguk mellé, a nevük Clara Hagman és Julia Williamson ( aki egyébként magyar származású).  2010-ben ők is kiadtak egy albumot, a Golden Ratio-t,  ami a rajongók, mármint az eredeti négyes rajongói között elég vegyes érzelmeket váltott ki.

Előzmény: szpsz911 (16)