cloaked Creative Commons License 2011.01.21 0 0 291

Nem tudok biztosat mondani, de kb. 2 éve olvastam erről egy cikket, mármint hogy tilos nálunk a sörfőzés, de amíg neki nem kezdesz a főzésnek, addig minden legális, és ez mennyire vicces.

 

Az abszint jól hangzik, igazából elég gyengén érezni az alapszeszt (a vodkát pl jó esetben egyáltalán nem), tehát kisebb hibák biztosan nem számítanak. Ha belegondolsz, hogy 15%-ra hígítják ivás előtt, hogy teljesen kibontakozzon az íze, akkor el tudod képzelni:)

Ez a faíz egyébként a párlatban is megvan? Mert ha a hordótól származik, akkor szerintem valószínűbb, hogy az üstben marad.

 

Ja és ha "sima" édesköménnyel főzöl (nem római), azt próbáld visszafogni a receptben. Kevés benne az anetol (amit pótolni kell ánizzsal) és több a kellemetlen ízanyag (ami miatt pedig kevesebbet tehetsz bele). Ha a recept pl 30-30g ánizst és édesköményt ír, akkor 45 g Á. és 15 g ÉK. arányban csinálnám. (Most belegondolva mikor kivonatokkal pancsoltam, akkor is ez az arány jött be.)

Előzmény: Kormoss (290)