Gyurica úr válasz | megnéz 2011.01.21 10:29:42 © (20690)
Tudniillik hozzá vagyok szokva a dologhoz, engem megalázott már P. Szűcs Julianna is.
Előzmény: vizus (20689)
Az igazság keresése, kimondása nem az erős oldalad. P Szűcs Julianna, ugyanis sohasem alázott meg. Annál is inkább, mert érdeklődésemre azt válaszolta, hogy életében sohasem látott, nem is ismer, sőt nem is hallott rólad. Az lehet, hogy nem fogadta el egy kéziratod, de ez nem személyednek szólhatott, - már ha volt ilyen,- hanem a munka nem felelt meg az ő kívánalmainak. Te is tudhatod, – mondja nekem – milyen sok kéziratot kell elutasítani. Arra a kérdésre, hogy egyáltalán miért érdekel engem ez a dolog kitérő választ sikerült kitalálnom.
Mellesleg elárulom, hogy P Szűcs Julianna sohasem fog válaszolni neked itt a fórumon, és másnak sem. Mint ahogy a többi általad áhított személy sem fog veled diskurzust folytatni. Egyedül Babarczy Eszter volt hajlandó veled szóba állni, bár ezt nem tette jól.
Tudod, néha akkora a szakadék egy intellektuel és az embersége között, hogy el kell tűnődnöm azon, hogy nem volna-e jobb, ha valamivel, kevesebb tehetséggel rendelkezik. Hát végtére is: mi az a csuda nagy intelligencia, ha a morális színvonal átlag alatti? A különleges képesség, amivel tagadhatatlan rendelkezel, nem feltétlenül érték, csak akkor, ha a személyiséged lépést tart vele annyira, hogy képességeid közhasznú lehessen. Egy alkotó képesség hatása lehet destruktív is. Talán ezt ismerte fel a főszerkesztő asszony.