Kormoss Creative Commons License 2011.01.21 0 0 290

Tilos a sörfőzés? Ezt nem is tudtam. Ahhoz képest tényleg mindent lehet hozzá kapni, és nem is egy kocsma hírdette, hogy "házi sör kapható". Persze ha úgy nézzük pénzért semmi sem tilos. Amerikába meg szerintem nincs sok értelme olyan törvényeket hozni, amit úgyse tudnak betartatni. Hatalmas ország, és nem hiszem hogy tudnák ellenőrizni, hogy például egy texasi farmer mit csinál hátul a megmaradt kukoricájával.

Ha már az abszintál tartunk, említetted hogy anno a prémium abszintokat borból főzték. Nekem van most vagy 20 liter fehérborom, arra gondoltam abból abszint lesz. A napokban már főztem belőle (brandy-t), elég jó volt a kihozatal, és talán a 85%-ot is meg tudnám oldani, de a 80-at mindenképp. A bor egyetlen hibája az, hogy eléggé faízű (gondolom nem lett mosva a hordó, mielőtt bor került bele). Ezt aktív szénnel próbálom kiküszöbölni, úgyis van itthon aktív szén por, amit boron kívül másba nem igen lehet használni. Szerintem ha gyengül is a bor minősége, még úgy is jó lehet az abszinthoz. Te mint abszint szakérő, mit gondolsz? :-) 

Előzmény: cloaked (289)