Kormoss Creative Commons License 2011.01.20 0 1 277

Amilyenre sikerül. A liszt annyira nem jó, mert csomósodik a vízzel, de ha túl darabos akkor meg az a baj. Ha terményboltból szerzed be a hozzávalót, akkor a legjobb ha már darálva veszed. Kicsit drágább de legalább otthon nem kell vele szenvedni. 

 

Én használtam borhoz, és gyümölcscefréhez való fajélesztőt, lehet hogy jobb a hatásfokuk, de nagyjából ugyanazt tudják mint a sötőélesztő. Vannak kifejezetten gabonacefréhez kapható élesztők, méregdrágán internetről lehet őket megrendelni. Angol, német behozott termékekről van szó, 1000 Ft körül van egy csomag, ami elvileg 25 liter cefréhez elég. Biztos jobb a hatásfoka, de megéri ilyen áron? A cefre minősége, és kihozatala nem az élesztőtől függ.  

 

Az utolsó kérdésedet nem teljesen értem, de ha arra gondolsz, hogy amíg a cefre hül, beindulhat e a spontán erjedés, akkor a válasz igen.

 

A kisérletezni meg célszerűbb kisebb adagokkal, ha azon nem sikerül valami, legalább nem fáj annyira a pénztárcádnak.

Előzmény: Lelkes-kezdő (274)