Az alszesz szerintem azért lett szürke, mert cefre került bele. Legközelebb ne töltsd fel nagyon az üstöt, mert a gabonacefrék habzanak. Az üst 70%-áig töltsd csak. ha emiatt van, akkor ez a szín a finomításnál eltűnik.
A másik lehetőség az ecetes cefre lenne, ami bántja a rezed, te mivel friss cefrével történt, ezt kizártnak tartom.
Az arányok teljesen rendben vannak.
Ismerős a dolog, velem is gyakran megesett már :) Mindig egy alapos keverés után mérj hőmérsékletet. Ha nem volt benne sokáig, nem hiszem hogy nagyon megártott. Ha édes, az jó jel. Dugd bele a cefrébe két ujjad, és utána jól szorítsd őket össze. Ragadnia kell.
Amúgy azt javaslom, ha vodka lesz belőle, rakj bele valamennyi cukrot, a jobb kihozatal érdekében. A gabona zamat mindenképp meglesz, és a kihozatal is javul.