Hát, ezt most nem tudom megmondani, mert a tank nálam, a kupé meg a lakatosnál. De nem tartom túl vaószínűnek, hogy a padlólemezt lejjebb vagy feljebb hegesztették volna...
Váháááááááááááááá! Ma beszereltem a szervót. Igaz az egyik cső kettétörött a kezemben, de elmentem és vettem böszme csöveket és beszereltem. Nem volt sámli behajtogatni a helyére mindent. Tisztán látszik, hogy itt azért még eléggé koncepció nélküli volt ez az egész extrásdi. A 123-nál már mindennek megvan a szép kis helye. Összekötöttem, bilincseztem, feltöltöttem és már sikított is a szervó. Persze egy csövet elfelejtettem meghúzni, így maga alá fosott egy tócsát, de ezt már megszoktam. Ha egyszerre 4-nél több csővéget szerelek be, akkor abból valamelyik mindig kimarad. :) Na jó nem, de volt már rá példa. Amíg levegős volt, meg habosodott, addig furi hangja volt, majd szépen lassan megnyugodott az olaj és a mai autókat is meghazudtoló módon, kisujjal tekerentyűztem a kormányt.
Majd átmentem a szomszédba kipufogóügyben tanácsot kérni és a srác éppen egy 2007-es autóval bajlódott. Káromkodik és közli, hogy ebben a szarban még szervó sincs. :)))) Elmeséltem neki, hogy 10 perce üzemeltem be a 40 éves autómban a szervót és pöpec. :))) Majd elmentem az egyik autóhifis üzletbe, hogy hangszórót vadásszak a 1.0 hangrendszerhez. A srác közölte, hogy tévéhangszórókkal nem foglalkoznak. Én meg mondtam, hogy anyád. Aztán továbbra sem akart nagyon segíteni, de nagy szájhúzva lemérte a hangszórót, majd mondta, hogy hétfőn hívjam. De kb. abban a hangnemben, hogy ő is és én is tudjam, hogy úgysem fog utánanézni, mert úgysem tud szerezni. Úgyhogy beizzítottam régi vonalamat (hangtechnikáztam évekig) és sikerült találnom olyan embert, aki felújítja az ovál hangszórókat is. Új membrán, új tekercs, új pille. Csak ki ne vigye majd az ablakot a dübörgés. :))))