robogopaul Creative Commons License 2011.01.18 0 0 1120

Sziasztok,

nem tudom jó helyen vagyok-e a kérdéssel, de van ez a családi adókedvezmény ugyebár.

Olvastam mindenféle cikket, kerestem fórumokon, érdeklődtem a könyvelésen, de még nincs konkrétum.

Mi a feleségemmel lassan 2 éve vagyunk házasok. Van 2 közös gyerkőc, és 1 a feleségem korábbi kapcsolatából. Így vagyunk egy család. Ő jelenleg GYES-en van még 2 hónapig, amikor is valószinűleg főállású anya lesz.

Én szeretném kihasználni ezt a kedvezményt, mivel én vagyok a családfenntartó és 3 gyerek után elég szép a kedvezmény. Viszont a törvényalkotók elég rafináltan pont keresztbetettek: elvileg én csak a 2 gyerkőc után igényelhetem a kedvezményt :(

Ezt még talán le is nyelném kisebb keserűséggel, ha a nettóm 66e-rel lenne több, a 99e helyett (hála isten a bruttó jövedelmem megvan hozzá) és nem pedig 20e, mint két gyermek esetén.

A nejem igényelte a családi pótlékot mind3 esetben (a legkisebb gyerek születése után házasodtunk össze, de előtte is már 6 éve együtt éltünk)

Ahhoz, hogy az állam lássa, hogy 3 gyerek van , a nejemnek mit kellene tennie?

Ő is nyilatkozna, hogy 1 gyerek után venné igénybe, én pedig 2 után?

Ő megteheti és ki a munkáltató az ő esetében?

Mit lehetne tenni, hogy mégis én vehessem igénybe mind3 gyermek után, hogy maximalizáljuk, amit csak lehet?

Köszönöm előre is ha tud valaki tanácsot adni!

Ha kusza lettem volna, szivesen megfogalmazom másként :)