Zöldes színű az alszeszed? Akkor ott valószínüleg a lepárlóval lesz a gond. A zöld szín rezességre utal, amivel nagyon vigyázz, mert életveszélyes! Utólag kationcserélő gyantával el lehet belőle távolítani a fémeket. A főzőt teljes egészében alaposan ki kell mosni forró vízzel, vagy egyszerűen vizet tölteni bele, és lefőzni azt. Ha nem a főzővel van a gond, akkor a tárolással: fém anyagú edényben sosem szabad szeszt tárolni, kivétel ez alól a saválló acél.
Mindenesetre azt ajánlom nézz be a pálinkafőző fórumra, ott biztos van aki tapasztaltabb ilyen téren, biztos tudnak segíteni.
Ahogy írtam lehet a malátát szimplán forróvízzel kezelni. Így is elreszthető, de nem 100%-os hatásfokkal. Jobb a 65 fokos elcukrosítás, de csak akkor ha gazdaságos körülmények között tudod elvégezni. A cukorrá alakítás 65 C fokon a legjobb, de 70-en már elhalnak az enzimek. Erre figyelni kell.
Szerintem a mostani hozamod se rossz, abból már lehet kisérletezni a finomításkor.