Váhááá. Ma feltettük a kézifékkötelet. Az eredeti helyén való kivezetés gyakorlatilag lehetetlen lett volna, a hosszból is veszítettünk volna, az az alsó merevítő teljes magasságúra sikerült, így azon sem lehetett átvezetni. Nem egy elegáns megoldás, de a szőnyeg mindent takar majd, alul meg jól néz ki. Az új kézifékkötélzet olyan, hogy a harmadik kattanást már éppen csak be tudod nyomni és a kis állítócsavar is minimumon van. Gondolom ez ilyen lehetett a gyárból kijövet is és harminc évig lehetett egy bowndent használni, mert mire az állító csavart betekerem teljesen, nyúlni fog vagy 8 centit. :) Meg lettek igazítva és fel lettek fúrva a gázolajcsövek is, be lett méretre vágva, a kormányrúd is véglegesen a helyére került, össze van kötve a kormányművel, bement a helyére a biztosító csavar is. Behúztuk a kilométeróraspirált, stb.
Bent van fixen vgre a műszerfal is, azt tegnap becsavaroztuk (a három halálosztócsavart a tűzfal felől). Ma betettük a középkonzolt is, hogy hogy nézhet ki, hát állat lesz.
Két dolog hiányzik, hátha valakinél kallódik ilyesmi: bal első ajtóba ablakemelő szerkezet. Az elefántfüles ablakhoz kell, a másik nem jó, a karja is rövidebb, meg az ablakalátámasztója is hosszabb. Van három, egybe a rugó úgy van belehegesztve, egyben a tnegelyek vannak eltörve egynél meg a rugó ugrott ki és az emelőrész van eltörve teljesen.
A másik, amiből valami elmebaj folytán kettő jó ronda példány maradt, az a jobb hátsó ajtónak az első függőleges élén lévő krómléc. Van még vagy 25 az összes többi helyre, kivéve ezt. Ablaktekerő is van minden ajtóra vagy 6, erre ez a három volt.
Szóval ez a két apróság kéne nekem.
Találtam pár olyan alkatrészt is, aminek még nem látom értelmét: a műszerfal középső kitámastó rúdjai közül a jobboldali tetején van egy kis réz konzol. Semmi nem megy rá. Kihagytam.
Az autó alvázán az első ülések első felföggesztésénél húzódik a padlólemezben egy borda. Ahogy középen összefut mindkét oldali, a kardánbox alatt átível egy vékony lemez. Egyik végén van luk, amibe ilyen kis omegával a kézifékkötelet kell felfogatni, de aztán azon kívül semmi. Anno szépen le is festettem meg minde, de árulja már el nekem valaki, hogy ez mi a szöszre kell?