„Adatlap
Nick: vizus
Email: ...
Weboldal: ...
Bemutatkozás: Rajztanár. Biciklizni is szokott.
Hozzászólások (952)
Státusz:
Nyitott topikok
Topikgazda:”
vizus válasz | 2011.01.14 12:12:15 © (20425)
Túl kicsi a kép, nem tudom eldönteni, hogy csak biciklivel közlekedő polgártárs, vagy biciklista kollega látható a képen.
Előzmény: Hintapa_Linta (20419)
Nem kell ahhoz ábrákkal, rajzokkal, képekkel (pl. miniatűrökkel) foglalkozó rajztanárnak lenni, továbbá: nem kell ahhoz biciklizni is szokni, hogy valaki megállapítsa (s nem „eldöntse”): a fotón egy jámboran vigyorgó hölgyike látható, amint éppen tolja valaki biciklijét. Lehet, hogy az övét, lehet, hogy másét. És persze könnyen lehet, a hölgyike akkor sem esik le a kerékpárról, ha nem csak tolja a járdán, hanem még fölülnie is sikerül rá (v. ö.: „fogadd mély együttérzésemet, hogy neked már nem ül föl”).
Egyébként messze nem ez az érdekes. Hanem a visszatekintés az érdekes; például:
vizus válasz | 2011.01.11 12:43:16 © (20393)
… időhiány miatt inkább bevallom, hogy rajztanár se vagyok! Bár Picassot ismerem, ő festette a Mona Lisát!
Előzmény: Gyurica úr (20388)
Ez nem poén. Hanem szánalmas erőlködés. Méghozzá nagyon szánalmas!
A kérdés ugyanis így hangzott: ki az a híres alföldi festőművész, akinek egyik híres nőalakját a La Fermière „en pied” változata ihlette? Azért nem föltételes módban fogalmazok, mert személyesen ismertem a festőt, míg a kérdést egy valódi alföldi rajztanár „bennfentesség” nélkül is simán megválaszolja; az ihlet (egyik) forrása könnyen megállapítható, mondhatni: első blikkre. Például az én általános iskolai tanáromnak húszon egynéhány éves korában sem okozott gondot (ő ti. ismeri a képeket), a nevét is elárulom: Romvári Etelkának hívják, ha alföldi rajztanár vagy, tudnod kell, ki ő, javaslom, keresd meg, hátha segít!
Vagyis „idő hiányában” csak egy nevet kéne leírnod, s én szégyenemben elbujdokolnék. Megérné, nem?! Ki a festőművész? Ha viszont ezt („idő hiányában”) nem tudod, akkor vagy soha nem voltál (és nem is leszel) rajztanár, vagy ha mégis alföldi, ráadásul Csabán bicikliző rajztanár volnál, úgy a Fidesz által átbaszott szavazóknál már csak a tanítványaidat sajnálhatjuk jobban.
Én mindenesetre, ha a te szerető édesapád volnék, melegen tanácsolnám: kicsilyányom, süllyeszd el a „vizus” nickedet, mert amennyiben a Romvári Etelka sem segít, akkor ennek a nicknek annyi!
Hintapa_Linta válasz | 2011.01.14 10:19:54 © (20419)
Babarczy Eszter kultúrtörténész tud biciklizni...
Előzmény: Gyurica úr (20390)
Ja. Én meg tudok szexelni! Igaz, a nejem szerint nem tudok, csak úgy átabotában, tologatom a témát, mint Babarczy a biciklijét, ám ami semmit nem jent, merthogy szerintem igenis tudok!!! Ha valaki nem hiszi, fölrakok róla egy fényképet, persze csak nagyon kicsit, hogy még a Babarczy se bírja „eldönteni”: minő orbitális lehet a dolog életnagyságában (ti. ami óriási, az a kicsi képen is óriási – ez a művészi ábrázolás lényege!).
babarczyeszter válasz | 2009.03.20 11:57:43 (13353)
… fogadd mély együttérzésemet, hogy neked már nem áll fel...
Előzmény: (13350)
Honnan tudod, hogy nem áll föl, ha még egy kicsi fénykép sincs róla az Index fórumán?!